Branislav Mićunović slika sistema vrijednosti kreiranog od DPS-a - Volim Podgoricu

Branislav Mićunović slika sistema vrijednosti kreiranog od DPS-a

Svjetski poznata umjetnica Marina Abramović na konferenciji za novinare u okviru svoje velike retrospektive “Čistač” u “Muzeju savremene umetnosti u Beogradu (MSUB)” kazala je ono što je gotovo svima jasno, a to je da Crnu Goru u svim oblastima vode prevaranti i sjecikese, ocijenila je danas Jovana Radović, članica cetinjske URE.

Ona kaže da to što je Abramović kazala za Branislava Mićunovića, nekadašnjeg ministra kulture iz Demokratske partije socijalista nije nikakva novost, jer gotovo da nema funkcionera iz te partije koji nije kompromitovan i ukaljan.

„Nije čudo što je Mićunović Abramović prevario i ostavio na cjedilu, obećavši joj zapuštene hale „Oboda“ za kulturne sadržaje i to što je od Abramovićeve zatražio idejni projekat pa je ona morala da angažuje arhitekte i razne stručnjake koji su osmislili plan za „Obod“. Vjerujemo da je Mićunović projekat od Abramovićeve zatražio ne bi li konkurisao za novac iz EU fondova koji je dobio, ali nije utrošio u plan Marine Abramović koji je dogovorio sa njom. Taj novac je u iznosu od 1.400.000 eura a projekat je bio glavno predizborno obećanje DPS-a i sadašnjeg ministra kulture Aleksandra Bogdanovića“, ističe ona.

Kaže i da je besmisleno pozivati nadležne da ispitaju ove malverzacije bivšeg ministra Mićunovića i aktivnog člana DPS-a jer institucije u Crnoj Gori ne postoje zbog toga što ih personifikuju isti ljudi kao Branislav Mićunović, što je javnost u prethodnom periodu mogla i da vidi.

„Ovakve stvari su važne da bi došle do javnosti, za koju se nadamo da nikada više neće moći dati glas onima koji čine da se Crna Gora širom svijeta pominje kao tlo za prevare, obmane, kriminal, korupciju…“, navodi ona.

Podsjeća i da je prošle godine nagrada Nikšića otišla u ruke Branislavu Mićunoviću i da čelnici te Opštine tu istu nagradu nijesu htjeli da uruče heroini Tatjani Vukićević koja je darovala bubreg mladom komšiji, već su se odlučili za Branislava Mićunovića.

„I to je mjerilo sistema vrijednosti u današnjoj Crnoj Gori kojeg su kreirali prvaci i funkcioneri Demokratske partije socijalista, baš kakav je i Branislav Mićunović“, zaključuje Radović na kraju.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com