Željezara smanjuje plate, hoće troškove da pokrivaju oduzimajući od radnika - Volim Podgoricu

Željezara smanjuje plate, hoće troškove da pokrivaju oduzimajući od radnika

Prema riječima predsjednika sindikata nikšićke Željezare Toščelik, Željka Rabrenovića, uprava je donijela odluku o smanjenju zarada svim radnicima.

“Ponudili su da nam svima smanje plate za 10 odsto i da to važi do 1. januara uključujući i ovaj septembar. U toj varijanti radila bi samo prva smjena. Drugi predlog je da svi idemo kućama do 1. januara i da prmimo 70 odsto plate”, kazao je Rabrenović.

Sindikat je za sjutra u 14 časova zakazao sastanak sa radnicima kako bi donijeli eventualno odluku o ponuđenim predlozima.

“Poslovodstvo je obrazložilo da su takvu odluku morali donijeti zbog krize na tržištu čelika u automobilskoj industriji i slično. Hoće svoje troškove da pokrivaju oduzimajući od plata radnika”, istakao je Rabrenović.

Prema njegovim riječima, posebno su zabrinuti za ugovorce a njih je 30-ak jer kada god su se ovakve situacije prethodno dešavale, uvijek bi bili raskinuti ugovori o radu.

Rabrenović je pozvao Vladu i resorna ministarstva da im pomognu jer je situacija u Željezari kako je kazao postala neizdrživa.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com