Dejan Savićević gradi luksuznu vilu na Crvenoj glavici - Volim Podgoricu

Dejan Savićević gradi luksuznu vilu na Crvenoj glavici

Glavna budvanska arhitektica Ana Samardžić dala je saglasnost nekadašnjem fudbalskom asu Dejanu Savićeviću da na Crvenoj glavici – naspram Svetog Stefana, gradi luksuznu dvospratnu vilu.

Samardžićka je aktuelnom predsjedniku Fudbalskog saveza Crne Gore aminovala da na svom placu od 380 kvadrata izgradi turističku vilu koja će imati ukupno 296 kvadrata.

„Na osnovu uvida u dokumentaciju, glavni gradski arhitekta konstatuje da su arhitektonske karakteristike predloženog dopunjenog idejnog rješenja u skladu sa smjernicama za arhitektonsko oblikovanje i materijalizaciju objekata u okviru planskog dokumenta Urbanistički projekat ‘Turističko naselje Crvena glavica’. Glavni gradski arhitekta našao je da su se stekli uslovi za davanje saglasnosti Dejanu Savićeviću“, navodi se u rješenju koji potpisuje Samardžićka, a u koje su“Vijesti“ imale uvid.

Projektovani izgled Savićevićeve vile

U idejnom rješenju piše da je riječ o vili u funkciji turizma, koja će imati suteren, prizemlje i dva sprata. Vila će imati lift koji povezuje sve etaže, a u dvorištu je bazen. Idejnim rješenjem vile u suterenu čija je površina 76,5 kvadrata je vešernica, tehnička prostorija, teretana, kupatilo, sobu, kao i kuhinjsku ostavu. Prizemlje se prostire na 78 kvadrata, gdje se nalazi ulazni trem, kupatilo, dnevni boravak, trpezarija i kuhinja, dok su na prvom spratu koje ima ukupno 79 kvadrata tri spavaće sobe i dva kupatila. Na drugom spratu je ostava, garderober, velika master soba sa masterom kupatilom.

Budvanski Sekretarijat za urbanizam izdao je u novembru prošle godine Savićeviću urbanističko-tehničke uslove za gradnju luksuzne vile. Ključni papir urbanisti su izdali pozivajući se na planski dokument UP „Turističko naselje Crvena glavica“, kojim je na ovom potezu predviđena gradnja turističkih vila.

„Turistička vila mora biti uklopljena u prirodni ambijent uz mogućnost korišćenja tradicionalnih materijala i elementa na savremen način tako da predstavlja atrakciju. Kao prirodan materijal dolaze u obzir sve vrste kamena, isključuje se upotreba opeka na fasadama, izbjegavati elemente od lima i obične bravarije“, jasno su tada opštinski urbanisti naglasili kako treba vila da izgleda.

Savićević je vlasnik placa na kome, kako piše u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine, nema nikakvih opterećenja.

Upravo na ovom dijelu budvanske rivijere koji je nekada bio šumski pojas, u protekloj deceniji nikle su najatraktivnije vile. Cijeli pojas Crvene glavice je planiran za razvoj visokog turizma.

Savićević je i vlasnik ugostiteljsko-poslovnog kompleksa na Vidikovcu iznad Budve, koji je izdao u zakup.

Lokal, koji je udaljen 150 metara vazdušne linije od Staroga grada, smješten je na atraktivnoj parceli od 1.761 kvadrata.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com