KAMERAMA PROTIV KRIMINALA: Ministar najavio VIDEO-NADZOR u tri crnogorska grada - Volim Podgoricu

KAMERAMA PROTIV KRIMINALA: Ministar najavio VIDEO-NADZOR u tri crnogorska grada

Pilot projekat video-nadzora za tri opštine Podgoricu, Budvu i Bar, od izuzetne je važnosti za borbu protiv svih vidova kriminala, ali i vrlo značajan za efikasan rad gradskih službi, istakao je na jučerašnjem, tradicionalnom sastanku sa medijima uoči Dana unutrašnjih poslova ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

“Vjerujem da će to biti vrlo dobra preventiva u borbi protiv svih vidova kriminala, ali i da će doprinijeti mijenjanju svijesti da ne uništavamo mobilijar, ne pišemo grafite i ne uništavamo interfone u ulazima zgrada”, dodao je Nuhodžić.

Kako je pojasnio, sa ovim projektom se kasnilo jer je teško išao proces kod Agencije za zaštitu podataka ličnosti, dodajući da bi do kraja ovog mjeseca trebalo da bude raspisan oglas za opremu, te da slijedi potpisivanje sporazum MUP-a sa pomenutim opštinama.

Nuhodžić je istakao da je zadovoljan radom MUP-a i Uprave policije, dodajući da je rezultat toga i zadovoljavajuća bezbjednosna situacija u Crnoj Gori.

“Dese se i slučajevi ubistava i stvari koje izazovu interes medija, pažnju i uznemirenost građana, ali kad sagledamo rezultate koje postižemo onda je validna konstatacija da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori na zadovoljavajućem nivou”, istakao je Nuhodžić.

Naveo je da postoji trend pozitivnih dešavanja iz godine u godinu 2017. godina je mnogo bolja po svim parametrima od 2016, kao i 2018. od 2017, a takođe i 2019. u odnosu na prošlu godinu u istom ovom periodu.

“Novom kadrovskom energijom podsticali smo dobre rezultate. I sada smo u menadžmentu policije sa direktorom i timom stvorili dodatnu novu energiju koja te rezultate još jače vuče naprijed”, naveo je ministar, naglašavajući da je stabilna bezbjednosna situacija i najveći ekonomski resurs.

Govoreći o projektima, Nuhodžić je istakao da je projekat bezbjednosti granica pri kraju, a sve u skladu sa šengenskim akcionim planom i sa neposrednom budžetskom podrškom Evropske komisije od 20 miliona eura, koja opredjelju je punu transu svake godine, upravo zbog dobrih rezultata u prethodnoj.

“Granica je prva linija odbrane protiv svih vidova kriminala, posebno organizovanog”, naveo je Nuhodžić.

Ministar je takođe istakao da je pri kraju i formiranje Regionalnog komunikacionog centra. Istakao je i da im je bio cilj da svoje službe, pogotovu šalterske, prilagode potrebama građana.

“Tako je povećan broj ljudi koji rade na šalterima. U Podgorici su uvedene dvije smjene kao i u špicu sezone u primorskim gradovima. Treba istaći da se u Podgorici za jedan dan izda 2.000 raznih dokumenata”, naglasio je Nuhodžić. Podsjetio je i da postoji mobilna stanica, koja funkcioniše na način što se osobama koje su nepokretne, kao i osobama sa invaliditetom dolazi na kućnu adresu kako bi izvadili potrebna dokumenta.

Nuhodžić je ocijenio da se u kontinuitetu ostvaruje kvalitetna i intenzivna saradnja sa medijima i civilnim sektorom. Zahvalio je na profesionalnom i objektivnom izvještavanju o svim bitnim pitanjima koja se tiču građana i istakao da se na taj način unapređuje rad i odgovornost i jača integritet pripadnika MUP-a i Uprave policije, kao i povjerenje u njihov rad.

“Jačanje transparentnosti i otvorenosti je imperativ u radu Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije”, naglasio je Nuhodžić.

Pomoćnik direktora za Sektor granične policije Vesko Damjanović je kazao da je Uprava policije otvorena za saradnju sa medijima i NVO, što svakodnevno potvrđuje u praksi. U kontekstu saradnje sa nevladinim organizacijama, ministar je saopštio da se permanentno radi na jačanju partnerstva sa civilnim sektorom, kako bi zajedno, bili još efikasniji i bolji servis građanima.

“Saradnja sa civilnim sektorom je u interesu građana i, upravo, na taj način, doprinosimo podizanju svijesti o bezbjednosnim izazovima i kako im se suprotstaviti”, dodao je Nuhodžić.

(Dnevne Novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com