SUĐENJE SLOBODANU KAŠĆELANU I NJEGOVOJ KRIMINALNOJ GRUPI: Nudili 10 hiljada da ih spoji sa Vukotićem - Volim Podgoricu

SUĐENJE SLOBODANU KAŠĆELANU I NJEGOVOJ KRIMINALNOJ GRUPI: Nudili 10 hiljada da ih spoji sa Vukotićem

Vijeće sudije Dragoja Jovića ponovo je odbilo predlog za ukidanje pritvora Slobodanu Kašćelanu koji se već deset mjeseci nalazi u Istražnom zatvoru. Kašćelanovi branioci tvrde da je djelo koje mu se stavlja na teret u nadležnosti Osnovnog suda, te da nema osnova po kom bi njihov branjenik ostao iza rešetaka.

Sudsko vijeće je na suđenje pozvalo oštećenog Milana Dragovića koji se već godinama ne odaziva pozivima, a navodno je on svjedok kog je oštetio Kašćelan koji se na ove okolnosti ranije izjasnio.

Ana Marija Ražnatović saopštila je da je 2016. godine kada je dala iskaz pred tužiocem bila drogirana i da se ne sjeća šta je pričala i radila, pa je sudija juče pročitao njen iskaz. Ona je u iskazu navela da ju je na žurku pozvala izvjesna Marija Jovanović što je i prihvatila pa su se dogovorile da se nađu kod benzinske pumpe u Kotoru.

– Tu su „audijem” došli i neki momci i mi smo krenuli za njima. Došli smo u jednu vilu, gdje smo zatekli mladića kog su zvali Major, a sa njim je bio i mladić kovrdžave kose koji se zove Miloš Radonjić i on je imao pištolj. Na žurci je bilo kokaina… Oni su od Marije dobili moj broj telefona i jedan od njih me je poslije toga zvao opet na žurku i ja sam pristala. Našli smo se kod pumpe, ali smo ovoga puta išli mojim autom. Bili smo do Kotora i tu u jednom stanu u naselju Vrači. Tu smo bili oko 40 minuta i to nije bila žurka već smo sjedjeli i pričali. Major me je pitao poznajem li Vukotiće, ja sam rekla da ne, a on je kazao da će mi dati deset hiljada eura da ih dovedem u vezu sa njima. Oni meni tada nijesu rekli šta žele od Vukotića. Nakon ovoga smo se čuli, ali sam rekla da nijesam u Crnoj Gori i da od toga nema ništa. Zvali su me, ali ja se nisam javljala – ispričala je Ražnatovićeva kod tužioca, a sud joj je juče odredio vještačenje kako bi se utvrdilo da li je psihički sposobna da svjedoči pred sudom.

Osim nje, iskaz je dao i Bojan Lalatović koji je naveo da je u noći kada je ubijen izvjesni Vlahović bio na uviđaju, da je utvrđeno da je tu bilo oko desetak kamera i da su po nalogu suda izuzeti snimci. On je juče ispričao da se na licu mjesta pojavio jedan od okrivljenih Ilija Dedović, koji je rekao da su kamere njegove i predao ih.

Niko od stranaka nije imao pitanja za ovog svjedoka, a idući pretres zakazan je za 8. oktobar u 9 sati.

Osim Kašćelana, na spisku optuženih su Igor BožovićAleksandar Đurišić, Vladimir BožovićSiniša VlahovićIgor ĐurišićDavor Prelević i Miloš Radonjić, braća Nikola i Igor AndrićGoran Ljubatović,Tripo MoškovĐerđ CamajAleksandra Bogićević i Stefan Brnović. Optužnica protiv Zlatka Samardžića i Ilije Dedovića takođe je spojena sa postojećom u ovom predmetu.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com