“Provodio sam dosta vremena u Podgorici, radio sam, imam prijatelje, rodbinu…” - Volim Podgoricu

“Provodio sam dosta vremena u Podgorici, radio sam, imam prijatelje, rodbinu…”

Ljetos je sjeo na klupu grčkog Panačaikija, prošao je prvu prepreku u tamošnjem Kupu, a onda je prije par dana stigao poziv novog predsjednika FK Budućnost Veselina Mijača da postane sportski direktor “plavih”.

To nije mogao da odbije Zvezdan Milošević je osvojio bod u 1. kolu Superlige 2 protiv PAS Đanine (ispala iz grčke Superlige i želi odmah da se vrati), prijateljski je raskinuo ugovor sa drugoligašem iz Patre, sjeo u auto i stigao u Podgoricu. Svoj drugi dom.

Pedesetpetogodišnji Sarajlija iskustvo sticao u Švedskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Saudijskoj Arabiji želio je da se vrati kući, da sarađuje sa prijateljem Mijačem, a Budućnost je Budućnost. Za svakoga izazov!

“Dosta dugo sam u inostranstvu, a nostalgija me vuče posljednjih osam-devet godina ka našim krajevima, a tu mislim na Crnu Goru, Srbiju, BiH… Provodio sam dosta vremena u Podgorici, radio sam, imam prijatelje, rodbinu…” rekao je Milošević za Dnevne novine, kome potpitanja nijesu bila potrebna.

“Patra kao grad je odlična, klub Panačaiki ima odlične uslove, sa igračima sam imao sjajnu komunikaciju, ali kada se pojavila Podgorica kao grad, Crna Gora kao država, Veselin kao predsjednik kluba i to Budućnosti lako sam odabrao tu soluciju, jer su to za mene sve superlativi. Sa predsjednikom se dugo znam, imamo odličnu relaciju i uzajamno
poštovanje i razumijevanje”.

Bivši fudbaler Željezničara i švedskih klubova gdje je stekao dragocjeno životno i trenersko iskustvo odao je utisak čovjeka kome je stalo do Budućnosti. Nakon pitanja ‘kako jedan Sarajlija pamti Budućnost’ smo saznali zašto…

“Meni je Budućnost u vrijeme bivše Jugoslavije značila puno. I sada mi znači. Budućnost je u SFRJ bila među 10 najboljih klubova, a u sve to sam bio dobro upućen, jer mi je majka rođena u Podgorici. Na neki način podizao sam se u tadašnjem Titogradu, jer sam ljeto provodio kod rođaka, dolazio sam često, gledao utakmice pod Goricom. Sjećam se Janka Miročevića, Guza Vujovića, Vorotovoća… Kontakt sa Podgoricom postoji odavno, tako da je to moj drugi dom.

Sarajevo je naravno Sarajevo, ali i Podgorica je tu”, rekao nam je Milošević u telefonskom razgovoru dok je prolazio kroz Albaniju.

Prvi čovjek “plavih” Veselin Mijač je u intervjuu za Dnevne novine poručio da je plan da se klub vrati na stare staze. Da se vrate čar i publika. Da se bude dominanto na domaćoj sceni. Možda da se igra Evropa…

“Tek sam stigao i sigurno ćemo pričati detaljnije o svemu, ali ambicija svih novih ljudi koji su došli je da se klub vrati stare staze. To je dugoročni plan, što se prije ostvari to bolje. Ali ako se ne ostvari za pola godine ili godinu, nijesmo tu da dignemo ruke. Ambicije i želje su jedno, a svi mi smo tu da radimo za dobrobit Budućnosti ja u svojoj sferi, ostali zapošljeni u svojoj. Nadam se da će zajednička saradnja uroditi plodom”, govori nam Milošević, svjestan da ne može ništa preko noći…

“Ne znam koliko će nam trebati vremena, ali sam shvatio da nije ograničeno kratkim rokom, jer postoji razumijevanje da treba vremana da se stvari postave na svoje mjesto. Biće promjena, a za to treba razumijevanja. Tu sam da ispoštujem profesionalno svoj dio, da radim najbolje što mogu. Kada će doći učinci, teško je sada pričati, ali svako će dati sve od sebe za vizije koje postoje.”

Novi predsjednik “plavih” je opet za naš list rekao da će se svako da se pita u okviru svoje branše, da mu ne pada na pamet da se miješa Miloševiću i Branku Brnoviću da li će Budućnost igrati 4-33 ili 4-4-2 i koga će dovoditi. A da li će vicešampion i osvajač Kupa ubuduće trgovati na domaćoj sceni ili iz inostranstva?

“Kako sam razumio, stručni štab sa Brnovićem i ja ćemo odlučivati o tim stvarima. Ako je do mene, sa Brankom još nijesam pričao, neću se ograničavati ni na jedan način razmišljanjem da je tržište široko ili usko crnogorsko. Jednostavno, ako i kad dođe vrijeme za to, dovodićemo igrače koji nama u tom trenutku odgovaraju, a uklapaju se u budžet. Ni široko, ni usko, nego prema potrebama”, jasan je Zvezdan Milošević, koji je zahvalio predsjedniku Mijaču i FK Budućnost, cijelom gradu Podgorici…

“Stvarno sam počastvovan što sam dio svega toga. Nadam se da će sve strukture kluba, grada i svih ostalih kojima Budućnost nešto znači biti uz nas. Obećavam maksimalan, angažovan i profesionalan rad.”

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com