TUGA DO NEBA: U bolnici preminula D. Ć. (10): “Naše zlato izgubilo bitku, neka te anđeli čuvaju” - Volim Podgoricu

TUGA DO NEBA: U bolnici preminula D. Ć. (10): “Naše zlato izgubilo bitku, neka te anđeli čuvaju”

Devojčica je druga žrtva saobraćajne nesreće, koja se dogodila 15. septembra u jutarnjim satima, kada je na mestu nastradao njen deda Vojin Ćirić (77)

NAKON dvije nedelje borbe za život u Institutu za zdravstvenu zaštitu djece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, u nedjelju je izgubila bitku desetogodišnja djevojčica D. Ć. iz Inđije, potvrđeno je “Novostima” iz ovog zdravstvenog centra. Djevojčica je druga žrtva saobraćajne nesreće, koja se dogodila 15. septembra u jutarnjim satima, kada je na licu mjesta nastradao njen deda Vojin Ćirić (77), koji je krenuo da unuku odveze kod snajinih roditelja.

Sudar dva automobila marke “reno klio” i “audi” dogodio se kada je vozač “audija” Vladimir P. (32) neprilagođenom brzinom prešao raskrsnicu dok je, navodno, na semaforu bilo crveno svjetlo u njegovoj kolovoznoj traci. Tada je direktno udario “reno” u kojem su bili deda i unuka. Od dana nesreće djevojčica je bila u teškom zdravstvenom stanju i nalazila se u komi. Lekari su se svim silama borili za njen život.

Vijest da je mala D. Ć. podlegla povredama rastužila je građane ove varošice, koji su se u velikom broju odazvali kada je Crveni krst Inđija organizovao vanrednu akciju davanja krvi u Domu zdravlja, za njen oporavak.

– Roditelji se nisu odvajali od njene bolničke postelje. Svi smo vjerovali, nadali se, da će uspjeti i pobijediti. Kada vidimo nekoga od njene porodice, očekujemo da će neko od njih reći da se probudila iz kome, da ide nabolje – potreseno govore komšije iz Ulice Starca Vujadina.

Njen otac Radovan, na svom fejsbuk-profilu poslednji put se oprostio od D. Ć. uz riječi: “Najvažniju bitku u životu jutros je izgubila, neka te anđeli čuvaju, zlato moje”. Djevojčica će biti sahranjena danas na Novom groblju u Inđiji.

Familija i prijatelji sve vreme su budno pratili stanje djevojčice, nadajući se njenom oporavku.

– Molimo se samo Bogu da joj bude bolje. Ona je mlada i jaka djevojčica. Naš sportista, pred kojim je život – ovako je dan nakon nesreće govorila za naš list rodbina porodice Ćirić, s velikom nadom da će djevojčica uspjeti da dobije ovu bitku.

 

I njeni drugari iz Osnovne škole “Dušan Jerković”, gde je desetogodišnjakinja od ove školske godine pohađala četvrti razred, pružali su joj punu podršku i nadali se njenom brzom povratku u klupu.

Novosti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com