PALA MEĐUNARODNA KRIMINALNA GRUPA U JUŽNOAFRIČKOJ REPUBLICI: Švercovali kokain za ubijenog agenta Gorga Darmanovića? - Volim Podgoricu

PALA MEĐUNARODNA KRIMINALNA GRUPA U JUŽNOAFRIČKOJ REPUBLICI: Švercovali kokain za ubijenog agenta Gorga Darmanovića?

Za likvidiranog Gorgija Gorga Darmanovića navodno je radila grupa koja je uhapšena u Južnoj Africi zbog šverca kokaina

Južnoafrička policija uhapsila je međunarodnu kriminalnu grupu koja se bavila švercom kokaina, a koja je povezana s dvostrukim agentom Gorgijem Gorgom Darmanovićem, ubijenim prošle godine na Novom Beogradu, prenijeli su crnogorski mediji. Kako navode, jedan od uhapšenih Crnogoraca priznao je da je bio dio ove grupe i otkrio identitet svojih navodnih šefova, dvojice Podgoričana za kojima policija JAR traga.

– Policija je u Johanezburgu pre nekoliko dana razbila međunarodni lanac šverca droge, a jedan od uhapšenih crnogorskih državljana otkrio je da navodno iza svega stoje Mihailo Pavićević iz Podgorice i Matija Kašćelan iz Kotora.

Za njima se traga, ali se vjeruje da se i dalje skrivaju u Johanezburgu – navode oni i dodaju da se sumnja da su oni bili povezani s Gorgijom Gorgom Darmanovićem, dvostrukim agentom iz JAR, za kog je poznato da je imao odlične kontakte i bio povezan s podzemljem te države. Identitet dvadesetak uhapšenih nije saopšten, ali se za dvojicu bjegunaca navodi da su stari četrdesetak godina i da su već neko vrijeme živeli u Johanezburgu.- Imali su registrovanu firmu za uvoz i izvoz. Vjeruje se da su oni vrbovali pomorce s Balkana kako bi za njih prevozili kokain u Evropu – navode oni.

Podsjetimo, Darmanović je ubijen 6. maja na Novom Beogradu, samo desetak dana pošto je u Johanezburgu ubijen Milan Đuričić Miki, za kojim je Srbija raspisala potjernicu pošto je osuđen na 30 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja u hotelu „Interkontinental“.

Za njegovu likvidaciju u Beogradu osumnjičen je Dejan Stanković Ždrokinac, koji je u međuvremenu takođe ubijen.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com