“Onda sam vidjela nešto što nikada neću zaboraviti, iz kladionioce je izašao momak koji se držao za grudi” - Volim Podgoricu

“Onda sam vidjela nešto što nikada neću zaboraviti, iz kladionioce je izašao momak koji se držao za grudi”

U nastavku suđenja optuženom Aleksandru Konataru, koji se tereti da je ubio košarkaša Ljuba Jovanovića 30. juna 2011. godine, juče je pred Višim sudom u Podgorici svjedokinja Danijela Krstev kazala da je kritične noći vidjela muškarca sa kapuljačom kako pretrčava ulicu i ulazi u portun koji se nalazi na dvadesetak metara od kladionice Lutrije Crne Gore, pišu Dnevne novine.

Optužnicom se Aleksandar Konatar i Nikola Vuletić terete da su “30. juna 2011. godine oko 22.25 sati u automat klubu Lutrije Crne Gore na Cetinju učestvovanjem u radnji izvršenja sa umišljajem zajednički izvršili krivično djelo i upotrebom sile protiv nekog lica oduzeli tuđu pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist”.

Nakon pljačke, kako se dodaje u optužnici, Konatar je potrčao ka izlazu i ispalio metak u pravcu Jovanovića, koji se nalazio pored vrata.

Krstev je navela i da je potom vidjela momka koji je izlazio iz kladionice, i tom prilikom se držao za grudi, a onda pao.

“Kasnije su ga neke osobe unijele u taksi. Ja živim preko puta kladionice, otvorila sam prozor i čula sam neki zvuk kao da je neko lupio vratima. Vidjela sam momka koji pretrčava ulicu i ulazi u portun. Imao je kapuljaču, ali nijesam puno obraćala pažnju, jer uvijek neko pretrčava ulicu. Onda sam vidjela nešto što nikada neću zaboraviti, iz kladionoce je izašao momak koji se držao za grudi. Ispred vrata kladionice nalazi se lipa koja blokira pogled, pa nijesam vidjela šta se tačno dogodilo”, pojasnila je Krstev.

Na pitanje sudije Vladimira Novovića da opiše izgled muškarca koji je pretrčavao ulicu, Krstev je kazala da je bio sitan i viši od nje, a nakon njenog odgovora branilac Konatara, advokat Boris Marinović, konstatovao je da je iskaz svjedokinje u saglasnosti sa očevicima u pogledu građe i visine napadača. Advokat je dodao da se time isključuje da je riječ o njegovom branjeniku.

Podsjećamo, ubistvo se dogodilo 30. juna 2011. godine u kladionici Lutrije koja se nalazi na Balšića pazaru u centru Cetinja. Jovanović je bio slučajna žrtva teškog razbojništva, a u kazino se sa drugom iz reprezentacije sklonio od kiše.

(Dnevne Novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com