Sadik heroj Partizana, crno-bijeli razbili Astanu za prvu pobjedu u Ligi Evrope! - Volim Podgoricu

Sadik heroj Partizana, crno-bijeli razbili Astanu za prvu pobjedu u Ligi Evrope!

Fudbaleri Partizana pobijedili su Astanu sa 2:1 u meču 2. kola Lige Evrope na Astana Areni, uz odličnu igru dvostrukog strijelca Umara Sadika. 

Baš kao što je bilo i najavljivano, od samog starta trener Savo Milošević izveo je izuzetno ofanzivan sastav crno-bijelih. Zanimljivo, bio je ovo “prekopiran” sastav iz prvenstvenog duela sa Radničkim iz Niša, a i ovoga puta, odluka Miloševića, ispostavilo se kao pravo rješenje.

FK Partizan

Foto: Miroslav Todorović

Ipak, na ovom susretu, početnu inicijativu imala je Astana. Tokom prvih 15 minuta žestoko su “pritiskali” poslednju liniju crno-bijelih, ali, bez konkretnijeg učinka. Sa druge strane, Partizan se uspješno branio i strpljivo čekao i dočekao svoju šansu.

Sredinom poluvremena, “otupio” je napad domaćih fudbalera, a crno-bijeli to koriste i prijete u nekoliko povezanih napada. Tako, u 30. minutu, posle gužve u kaznenom prostoru i dobre intervencije golmana Erića, Pavlović snažno šutira, a lopta se odbija do Sadika koji koristi šansu i postiže gol za početno vođstvo

Ako želite da gledate video boljeg kvaliteta, molimo vas isključite bloker reklama (Ad Blocker)
Do kraja prvog dijela igre, crno-bijeli su se potpuno oslobodili pritiska, napali i bili bolji rival na terenu, ali promjene rezultata nije bilo.
FK Partizan

Foto: Miroslav Todorović

Po povratku sa odmora, nastavili su crno-bijeli u istom ritmu. Tako već u 47. minutu Suma propušta priliku da duplira vođstvo. Tošić je “povukao” brzu kontru, prošao kroz sredinu, dodao do Sume, koji promašuje okvir gola iz vrlo izgledne situacije.

I pored toga, nastavili su crno-bijeli da ređaju šansu za šansom, a najbolju je propustio Tošić u 56. minutu, kada je posle dodavanja Sume, bukvalno sam izletio ispred odličnog golmana Astane, Erića, i nije uspio da ga savlada.

Do kraja, rasplamsala se dodatno igra na Astana Areni. Tako su taman domaći fudbaleri “zaprijetili”, sredinom drugog dijela igre, kada je uslijedila akcija “za udžbenike”. Asano je dobio loptu na nekih 25 metara od gola Erića, dodao do Natha, koji je odlično pronašao Sadika koji “kao ekser” zakucava loptu u mrežu Astane!

Ipak, nije moglo da prođe bez “drame”. Tako je prvo poništen gol Sadika za 3:0, da bi u 85. minutu Sigurjonson smanjio rezultat na Astana Areni i tako unio dodatnu neizvijesnot u poslednjih 5 minuta meča. Uslijedila je velika borba, u kojoj su se crno-bijeli bolje snašli i zadržali stečenu prednost za prvu pobjedu u ligi Evrope.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com