VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšen ŠUKOVIĆ! Milionska ZAPLIJENA cigareta! - Volim Podgoricu

VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšen ŠUKOVIĆ! Milionska ZAPLIJENA cigareta!

Milionski vrijedne cigarete zaplijenjene su juče u selu Vladne nadomak Tuzi – Specijalni policijski tim pronašao je gotovo 2.000 paketa švercovanog duvana u prikolicama šlepera čiji je vlasnik Adnan Suković.

VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšen ŠUKOVIĆ! Milionska ZAPLIJENA cigareta!

Suković je uhapšen po nalogu specijalnog državnog tužioca, a šleperi sa paketima cigareta oznaka “regina” i “HB”, u pet tura su tokom dana odvezeni na carinski terminal “Zetatransa”.

Policija je rano ujutro blokirala centralni dio sela u Malesiji, nakon čega je naredila da se otvore prikolice 10 parkiranih šlepera u vlasništvu Sukovića.

U četiri šlepera pronašli su pakete švercovanih cigareta, koje se ne nalaze u zvaničnom registru Agencije za duvan.

U Crnoj Gori niko nema odobrenje za uvoz “regine” i “HB”, pa će narednih dana tužilaštvo istraživati kako su te cigarete stigle u Crnu Goru i gdje je milionski tovar trebalo da završi.

Na carinski terminal “Zetatransa”, gdje se čuva zaplijenjena roba, vozač Sukovićeve firme F. S. nekoliko minuta prije 11 časova je u pratnji policije dovezao prvi šleper sa nelegalnim cigaretama.

Posljednja od pet tura okončana je oko 15 časova kada je posljednji šleper napustio selo, u kojem su pronađene cigarete.

Prikolice sa cigaretama ostale su u terminalu, dok su vozači kamione vratili u Vladne.

Parking Sukovićeve firme, gdje su parkirani kamioni, opasan je sa nekoliko redova bodljikave žice, pa mu se može prići samo sa jedne strane.

Adnan Suković nema krivični dosije, saopšteno je “Vijestima” nezvanično.

U protekle dvije i po godine, to je druga velika zapljena švercovanih cigareta u Malesiji.

U hangaru na Karabuškom polju, 23. marta 2017. godine policija je zaplijenila cigarete “virdžinija i “mak”.

Zbog šverca tih cigareta, bivši predsjednik borda direktora Novog duvanskog kombinata Isat Boljević prihvatio je da provede devet mjeseci u zatvoru.

Osim robije, Boljević se nagodio i da plati 40.000 eura kazne i 10.000 Kliničkom centru.

Nakon pokretanja te istrage, vlasnik kompanije BMJ Industries Ahmed Bakairat je otpustio Boljevića i angažovao novi menadžment u Novom duvanskom kombinatu.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com