ZAVRŠENO SUĐENJE MATOVIĆU ZBOG POKUŠAJA UBISTVA RAMOVIĆA: Tužiteljka traži pet godina zatvora - Volim Podgoricu

ZAVRŠENO SUĐENJE MATOVIĆU ZBOG POKUŠAJA UBISTVA RAMOVIĆA: Tužiteljka traži pet godina zatvora

Sudija Šefkija Đešević, 7. oktobra izreći će presudu Bakiru Matoviću zbog pokušaja ubistva Esada Ramovića, saopšteno je juče u bjelopoljskom Višem sudu.

Đešević je na glavnom pretresu odbio predloge odbrane optuženog Rožajca nastanjenog u Baru – njegov branilac, advokat Drago Konatar tražio je da se obavi ponovna rekonstrukcija, kao i opet uradi DNK vještačenje.

Tužiteljka Milica Rmandić u završnim riječima istakla je da je svim izvedenim dokazima tokom postupka nedvosmisleno utvrđeno da je optuženi počinio krivično djelo na način predstavljen optužnicom i zatražila kaznu zatvora od pet godina…

Konatar je, međutim, konstatovao da optužnica nije dokazana. On je podsjetio da je optuženi u više navrata pokušao da stupi u kontakt sa porodicom oštećenog, čime je, tvrdi, pokazao iskrenu želju da se izmiri i ublaži posljedice događaja…

Advokat je rekao i da je Matović na suđenju tvrdio da je, braneći se, oteo pištolj od oštećenog…

Ramović je tvrdio suprotno.

“Kod takve situacije sam predložio da se uzme DNK sa čaura, kako bi se utvrdilo čiji je pištolj, odnosno čiji je iskaz tačan. Pošto je sud odbio, zaključujem da je činjenično stanje nepotpuno utvrđeno i da su dokazni predlozi odbrane bezrazložno odbijeni”, kazao je Konatar.

Punomoćnik oštećenog, advokat Radovan Obradović podsjetio je da je Ramović ostao prikovan za invalidska kolica.

“S bzirom na to da je Matović ranije osuđivan, da je pobjegao sa lica mjesta i više godina se skrivao a oštećeni ostao da vegetira u kolicima sa potpuno oduzetim donjim udovima, a imajući u vidu da mu je odbrana neuvjerljiva i nelogična, tražimo najstrožu kaznu”, kazao je Obradović.

Matović je kazao da mu je žao zbog svega što se desilo.

Kazna Matoviću, s obzirom na to da je u pitanju ponovni postupak, ne može biti veća od pet godina, na koliko ga je osudio Apelacioni sud.

Tada je preinačena odluka Višeg suda iz maja 2015. godine kojom je Matović bio osuđen na četiri godine zatvora, kada mu je zbog bjekstva suđeno u odsustvu.

Za Matovićem je ranije NCB Interpol Podgorica raspisao međunarodnu potjernicu radi izdržavanja kazne zatvora zbog počinjenog krivičnog djela – ubistvo u pokušaju, u sticaju sa krivičnim djelom – nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com