Besplatan internet servisi za studente i zaposlene na Univerzitetu Crne Gore - Volim Podgoricu

Besplatan internet servisi za studente i zaposlene na Univerzitetu Crne Gore

Centar Informacionog sistema Univerziteta Crne Gore omogućio je studentima i  zaposlenima korištenje eduroam mreže.

Eduroam je dostupan na svim kampusima Univerziteta Crne Gore i u brojnim visokoškolskim naučnoistraživačkim i obrazovnim institucijama širom Evrope i svijeta.

Eduroam – EDUcational ROAMing svojim korisnicima omogućava besplatan, bezbjedan, brz i jednostavan pristup Internetu širom svijeta, bez potrebe za otvaranjem dodatnih naloga, uz korišćenje već postojećeg korisničkog imena i lozinke (akademski mail) kreiranih na instituciji u kojoj su zaposleni ili studiraju.

Tako na primjer, zaposleni ili studenti na Univerzitetu Crne Gore mogu pristupiti eduroam Internetu na svojoj univerzitetskoj jedinici ili kada su u posjeti bilo kojoj instituciji u svijetu gdje je dostupan eduroam signal. Koristi se isto korisničko ime i lozinka, a korisnik ima isti utisak, bez obzira na to gdje pristupa eduroam Internetu.

Korisnici eduroam servisa su studenti i zaposleni u naučnoistraživačkim i obrazovnim institucijama širom svijeta. U Crnoj Gori ga mogu koristiti profesori, naučnici, istraživači, studenti i svi drugi zaposleni u institucijama članicama Akademske mreže Crne Gore (MREN).

Zahvaljujući najsavremenijim standardima za enkripciju (npr. WPA2/AES), korisnicima je zagarantovan visok nivo zaštite privatnosti njihovih podataka.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com