Dvojica ribara krenula u ribolov pa ZASPALI KAO TOPOVI i završili kao brodolomci u Italiji! (VIDEO) - Volim Podgoricu

Dvojica ribara krenula u ribolov pa ZASPALI KAO TOPOVI i završili kao brodolomci u Italiji! (VIDEO)

Dva Hrvata krenula su iz Malog Lošinja da love ribu, upalila autopilot i zaspala. Završili su u Italiji kao brodolomnici i sad ih još policija istražuje da li su stvarno ribari ili se bave sumnjivim poslovima.

“Otvarao sam kafić u 7 sati i vidio dva muškarca kako izlaze iz mora s bovom za koju su se grčevito držali. Rekli su da su preživjeli potapanje broda”, priča italijanski kafedžija  Andrea Di Mađo.
Naišli su na njega prošlog petka na plaži Torente u mjestu Fano na istočnoj italijanskoj obali. Di Mađo, vlasnik kafića, želio je da pomogne izbezumljenim ljudima, ali to je bilo teško jer nisu znali ni italijanski ni engleski.
FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE/OCCHIO ALLA NOTIZIA
“Shvatio sam da su Hrvati i da žele da pozovem policiju. Pitao sam da li još nekog ima u moru osim njih, pa su mi nekako objasnili da su sami. Razumeo sam i da su isplovili ribarskim brodom koji je potonuo”, priča Di Mađo.
FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE/OCCHIO ALLA NOTIZIA
Andrea di Mađo, vlasnik kafića na obali gdje su izašli hrvatski ribari
Istu priču ispričali su i italijanskoj policiji. Italijanski mediji pišu da su dvojica Hrvata, od kojih je jedan star 29, a drugi 30 godina, plivala puna tri sata do obale držeći se za bovu koju su uspjeli da skinu sa svog 14 metara dugog broda. Brod im je potonuo na oko kilometar i po od obale: udario je u stijenu dok su oni spavali snom pravednika i nije mu bilo spasa..
FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE/OCCHIO ALLA NOTIZIA

Bova spasiteljka

Šta se desilo: na pola puta od Malog Lošinja do mjesta gdje su htjeli da love uključili su autopilot da se malo odmore, ali nisu računali da će zaspati ko topovi. Probudio ih je tresak kad je brodica udarila u stijenu, pa su skočili u more i plivali do obale.

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE/OCCHIO ALLA NOTIZIA
Vlasti su morale da izvuku brodicu da ne bi gorivo iscurilo u more

Italijani su kontaktirali s hrvatskim vlastima, a portparol Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture nije mogao da kaže kad će ribari biti vraćeni u Hrvatsku.

Sve do jutros glavna briga Lučke kapetanije u Fanu bila je da spriječe da gorivo iz potonulog broda iscuri u more i napravi ekološku katastrofu. Ronioci su uspjeli bezbjedno da izvuku brod i prevezu ga u luku, a slučaj sada istražuje italijanska policija. Pokušavaju utvrditi da li stvarno riječ o ribarima ili na brodu ima sumnjivog sadržaja.

ZaTanjuig

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com