“Policija mi je PODMETNULA kriptovani telefon” - Volim Podgoricu

“Policija mi je PODMETNULA kriptovani telefon”

U nastavku suđenja optuženima za planiranje ubistva Baranina Jovana Đurovića i boksera Nikole Sjekloće, danas je u Višem sudu u Podgorici prvooptuženi Enzan Ciriković saopštio da mu je policija u Baru podmetnula kriptovani telefon marke Nokia, kako bi na aparatu ostali njegovi otisci prstiju.

Prema navodima optužnice Specijalnog državnog tužilaštva za planiranje ubistva Đurovića optuženi su Enzan Ciriković, Eldar i Mirzet Nurković, Đorđije Cicmil, Darko Milić, Almir Jahović i Adnan Osmanagić. Optuženi Jahović i Osmanagić nijesu dostupni našim organima i sudiće im se u odsustvu, dok se ostali optuženi nalaze u pritvoru.

Na pitanje sutkinje Ane Vuković zbog čega je onda potpisao potvrdu Uprave policije o privremeno oduzetim predmetima, Ciriković je rekao da nije mogao da pretpostavi da bi službenici policije bili spremni da urade tako nešto.

“Kada sam došao u CB Bar tražio sam da pozvem svog advokata. Tamo su mi rekli da ne mogu koristiti svoj telefon u te svrhe, pa su mi dali Nokiu. Ukucao sam šifru, ali nijesam nikog zvao jer su mi rekli da ću zvati iz Podgorice. To su uradili samo da bi mi ostali otisci”, tvrdi Ciriković.

Kako je objasnio, imao je dva Samsunga, a ne Samsung i Nokiu, kako to piše u potvdi o privrmeno oduzetim predmetima, te da ne zna ni šta je kripto, a prvi put je čuo za to tokom ovog postupka. Sutkinja Vuković, čitajući materijalne dokaze, pročitala je i odgovor od Western uniona, iz kojeg se vidi da je Ciriković primio 200 eura iz inostranstva. On je objasnio da mu je novac slao brat od ujaka Enis Agović.

“On je imao udes i slomio je kola, a nije smio da kaže ocu. Od mene je tražio novac, pa sam mu ja pozajmio 1200 eura. Prvo mi se vratio hiljadu pa poslije ostatak”, rekao je Ciriković.

Pročitani su zapisnici o prelasku državne granice Cirikovića i optuženih Darka Milića i Đorđa Cicmila.

Milić i Ciriković nijesu hteli da objašnjavaju o svojim dolascima i odlascima u inostranstvo, dok je Đorđe Cicmil kazao da su to najčešće bila putovanja do Srbije, jer mu je žena odatle, a išao je par puta i do Njemačke gdje je radio na građevini sa optuženim Eldarom Nurkovićem.

Podsjetimo, eksplozivna naprava (prema navodima optužnice namijenjena za ubistvo Đurovića) sadržala je oko pola kilograma eksploziva, i pronađena je na raskrsnici Bulevara 24. novembra i Makedonske ulice kod “Tri kule” u Baru. Prema navodima optužnice, Jahović je 29. avgusta 2018. godine pokušao da aktivira eksplozivnu napravu koju je ispod motora Jovana Đurovića postavio optuženi Ciriković.

Ciriković je u istrazi priznao da je postavio bombu ispod motora Jovana Đurovića po nalogu Adnana Osmanagića, ali da naprava najvjerovatnije nije aktivirana zbog tehničkih problema. Optuženi Osmanagić je brat pokojnog Muše Osmanagića koji je prije likvidacije slovio za vođu kriminalne grupe koja je imala rivalski odnos sa grupom na čijem je čelu bio sada pokojni Luka Đurović.

 

Cdm

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com