Policija u Johanesburgu: Lažna vijest da su Crnogorci uhapšeni zbog šverca kokaina - Volim Podgoricu

Policija u Johanesburgu: Lažna vijest da su Crnogorci uhapšeni zbog šverca kokaina

Policija u Johanesburgu demantovala je vijest, koju su prenijeli pojedini crnogorski, ali i srpski mediji, da je u tom gradu uhapšeno 20 članova kriminalne grupe, među kojima su bili Podgoričanin Mihailo Pavićević i Kotoranin Matija Kašćelan, piše portal News 24.

Portparol policije Brigadier Vish Naidoo istakao je da su mediji prenijeli lažne vijesti, te istakao da nije bilo hapšenja ove prirode.

“Obavještajne službe takođe nijesu imale nikakva saznanja o ovim događajima, navodeći da se oni nijesu dogodili”, piše 24. News.

Dalje navode da je u proteklih nekoliko dana, mediji istočno-evropskih zemalja pisali su o hapšenju kriminalne grupe koja je uključena u šverc kokaina.

“Takođe, javljeno je da je ova grupa povezana sa ubistvom Georga Darmanovića, dvostrukim agentom JAR-a. Kao i da  je ubijen na Novom Beogradu prošle godine, a navodno je bio povezan sa podzemljem u Južnoafričkoj republici. Izvještavali su da je jedan od uhapšenih Crnogoraca priznao da je član ove kriminalne grupe, te da je otkrio imena šefova koji dolaze iz glavnog grada Crne Gore”, podsjeća ovaj medij.

U medijskim izjvještajima navedeno je da je razbijen lanac krijumčarenja, te da su Crnogorci praćeni, kao i da su živjeli u Johanedsburgu neko vrijeme, i da su se bavili poslovima uvoza i izvoza.

Izvor:  / 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com