DŽAO PENG SE ZOVE MILOŠ: Sanja da upozna Deja Savićevića i Peđu Mijatovića - Volim Podgoricu

DŽAO PENG SE ZOVE MILOŠ: Sanja da upozna Deja Savićevića i Peđu Mijatovića

Prirodne ljepote Crne Gore, prva su asocijacija Džao Penga iz Pekinga na našu državu. Kao novinar i prevodilac u redakciji za područje bivše Jugoslavije kineskog međunarodnog radija nekoliko puta je posjetio Crnu Goru. Siguran je da će doći opet i tada bi, kaže, volio da upozna crnogorske legende fudvala Dejana Savićevića i Predraga Mijatovića.

Pekinžanin Džao Peng, novinar je i prevodilac u redakciji za područje Bivše Jugoslavije kineskog međunarodnog radija. Srpsko hrvatski jezik studirao je u Pekingu, a usavršavao se u Beogradu gdje je i dobio još jedno ime -Miloš.

“Ako moram da svedem sve te razloge na jednu riječ zašto sam i dan danas povezan sa bivšom jugoslavijom to je možda sudbina”, kazao je Džao Peng.

A, upravo sudbina, vjeruje Džao nekoliko puta dovela ga je i u Crnu Goru. Utisak je je svaki put bio isti.

“Bio sam impresioniran ljepotama u Crnoj Gori, mada je Crna Gora mala zemlja koja ima stanovnika čak i manje od ukupne populacije u jednoj mjesnoj zajednici u Pekingu. Kao jedan Pekinžanin ovdje teško mogu da dospijem do nekog mosta gdje ima tako mirnu plažu i čistu plažu i mirno more”, dodao je Džao Peng.

Džao je strastveni ljubitelj fudbala,a igrači sa prostora bivše jugoslavije njegovi su kaže idoli.

“Pre svega mogu da se sjetim Dejana Savićevića koji je igrao u Milanu, i Peđa Mijatović. To su neka imena već od mog prvog gledanja fudbala urezana u moje pamćenje”, kazao je.

Zato bi kako zaključuje volio da tokom naredne posjete našoj državi upozna ove crnogorske legende fudvala.

Biljana Rovčanin, TVCG

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com