O ČIJEM TROŠKU ROĆEN PUTUJE? Savjetnik Đukanovića putovao u Njujork, iako nije bio član delegacije - Volim Podgoricu

O ČIJEM TROŠKU ROĆEN PUTUJE? Savjetnik Đukanovića putovao u Njujork, iako nije bio član delegacije

Bivši šef diplomatije Milan Roćen, sada savjetnik crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, bio je u Njujorku tokom učešća državne delegacije na zasjedanju Generalne skupštine UN-a iako nije bio član te delegacije, niti je poznato ko je snosio troškove njegovog boravka. Roćenovo prisustvo dokazuju fotografije iz Njujorka, a zvanični dokument Vlade o boravku delegacije u Njujorku sadrži spisak svih njenih članova, na kome nema bivšeg crnogorskog ministra spoljnih poslova.

Odlazak delegacije u Njujork i ranije je bio u fokusu javnosti, jer je kabinet Đukanovića već potrošio sve pare za službena putovanja za ovu godinu, pa je Ministarstvo finansija dodalo još 80.000 eura da bi mogli da idu u SAD i u Japan, što je planirano za kraj godine.

Iz kabineta predsjednika države juče nijesu odgovorili na pitanje „Dana” da li je u delegaciji Crne Gore koja ja učestovala na Generalnoj skupštini UN nedavno u Njujorku bio i savjetnik predsjednika države Milan Roćen i, ako jeste, ko je snosio troškove njegovog boravka.

Prema Zakonu o budžetu, predsjednik Crne Gore je imao 105.000 eura za službena putovanja, što je on sve potrošio do septembra ove godine. Zato je podnijet zahtjev Ministarstvu finansija da iz budžetske rezerve nadomjesti troškove za Đukanovićeva putovanja u inostranstvo.

U platformi za posjetu Njujorku, koju je Vlada usvojila 12.septembra, navedeno je da delegaciju Crne Gore na 74. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija predvodi predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. Zaključak Vlade broj 07-3842 od 19. septembra, koji je potpisala generalni sekretar vlade Nataša Pešić, sadrži spisak članova delegacije.

U sastavu delegacije su, kako se navodi u tom dokumentu, i ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović i još devet članova, i to stalna predstavnica Crne Gore pri UN u Njujorku Milica Pejanović Đurišić, generalni direktor za multilateralne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Veljko Milonjić, ambasador Crne Gore u SAD Nebojša Kaluđerović, šef kabineta ministra vanjskih poslova Đorđe Janković, direktorica Direkcije za Ujedinjene nacije u Ministarstvu vanjskih poslova Stanica Anđić, zamjenica stalnog predstavnika Crne Gore pri UN Njujorku Dragana Šćepanović, savjetnica u Stalnoj misiji Crne Gore pri UN u Njujorku Svetlana Katnić, prvi sekretar za odnose sa javnošću u Ministarstvu vanjskih poslova Maja Đurđić i drugi sekretar u Stalnoj misiji Crne Gore pri UN u Njujorku Jelena Leković.
Savjetnik penzioner
Roćen se prije nekoliko godina penzionisao, a potom je angažovan volonterski u kabinetu crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića. On je u septembru 2016. godine, iako je bio bitno pozicioniran na poslaničkoj listi DPS-a, odustao od učešća na izborima.

U poslednje vrijeme Roćen je akter afere serije prisluškivanih telefonskih razgovora dok je bio ambasador u Rusiji. Tokom 2012. godine Roćen se povukao i sa mjesta ministra vanjskih poslova, na kojem je bio od formiranja prve vlade nakon sticanja nezavisnosti države.
Izvor dan.co.me

2 komentara

  1. Veći je “zajednicki budžet zvani Bemaks Milasa i Rocena” od budžeta siromašne opstine sjevera CG. Ne postoje ni udaljene sumnje da braca Ban zaradjuju me leone zahvaljujući iskljucivo milasu a da zaradu ne dijele!?Dpkazao je odbjegli bankar kakav apetit ima milas. Pričao milas kako je zaradio prvi meleon?!POZAJMIS MILION DA VRATIŠ MILION DUGA (ILI ZABORAVIŠ DA DUGUJEŠ PA NE VRATIŠ DOK SE NE SAZNA)PERPETUM MOBILE MADE IN MILAS. OJ HA OJ HA DRPS DRPS.

  2. Well written articles like yours renews my faith in today’s writers. You’ve written information I can finally agree on and use. Thank you for sharing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com