STUPAR OSTAJE U PRITVORU ZBOG ŠVERCA KOKAINA NA ŠKOLSKOM BRODU “JADRAN: Plaše se da i on ne pobjegne - Volim Podgoricu

STUPAR OSTAJE U PRITVORU ZBOG ŠVERCA KOKAINA NA ŠKOLSKOM BRODU “JADRAN: Plaše se da i on ne pobjegne

Odlukom Apelacionog suda Vojin Stupar, jedan od osumnjičenih u predmetu „Jadran”, ostaće u pritvoru zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju šverca kokaina koji je pronađen na školskom brodu, piše Dan.

Njemu je pritvor produžen zbog opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela ukoliko se nađe na slobodi. Na teret su mu stavljena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Istraga do sada nije završena, uz obrazloženje da je potrebno izvršiti vještačenje komunikacije osumnjičenih.

Sumnje da je Stupar dio kriminalne grupe pojavile su se pošto je vještačenjem utvrđeno da je na pištolju marke „43100“, koji je pronađen u jednom od ranaca zajedno sa drogom, utvrđeno prisustvo DNK materijala koji potiče od okrivljenog Stupara, a isto tako i da postoji umjereno jaka podrška hipotezi da je on jedan od tri donora manje količine biološkog materijala na uzorku izuzetom sa platnenog ranca crne boje sa natpisom “Sport” u kom je bio upakovan kokain.

Kao organizatori kriminalne organizacije.u naredbi za sprovođenje istrage SDT-a, označeni su Vladimir Račić i Dejan Rovčanin, koji su u bjekstvu.

Članovi mafijaške grupe postali su i pripadnici Vojske Crne Gore Miloš Kulić i Duško Radenović i Tivćanin Radomir Osmajić.

Radenović i Kulić su, prema tvrdnjama tužilaštva, podstreknuti od okrivljenih Račića i Rovčanina, prihvatili da se na školski brod „Jadran“ unese najmanje 50 kilograma kokaina, koju su preuzeli u 56 paketa, smjestili u pet ranaca zajedno sa dva pištolja, i unijeli na brod, kako bi no dolasku broda u luku u Instanbulu opojna droga bila predata nei dentifikovanim članovima kriminalne organizacije.

“Navedena osnovana sumnja proizilazila je iz navoda odbrane okrivljenog Kulića, koji je priznajući izvršenje krivičnog djela koje mu je stavljeno na teret opisao i radnje preduzete od strane ostalih okrivljenih”, piše u odluci Apelacionog suda.
Izvor Dan

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com