ŽENE IZ CG AUTOBUSOM ŠALJU NA ZRAČENJE U BANJA LUKU: Iz Kliničkog kažu da će aparati biti popravljen NAREDNE SEDMICE - Volim Podgoricu

ŽENE IZ CG AUTOBUSOM ŠALJU NA ZRAČENJE U BANJA LUKU: Iz Kliničkog kažu da će aparati biti popravljen NAREDNE SEDMICE

Naredne sedmice trebalo bi da bude popravljen aparat za unutrašnje zračenje pacijentkinja oboljelih od karcinoma grlića materice, kazala je za Jutarnji program TVCG doktorka Gordana Ristić Bašović, načelnica Centra za radio-terapiju Klinike za onkologiju i radio terapiju Kliničkog centra Crne Gore.

U toj ustanovi, kako kažu, uradili su sve kako pacijentkinje oboljele od raka grlića materice ne bi čekale na neophodnu terapiju, te da je klinika u Banja Luci na koju su upućene, bila najbolji izbor jer su liste čekanja u bližim zdravstvenim centrima bile preduge.

Upitana kako se moglo desiti da problem kvara dugo potraje, Ristić Bašović kaže da od 28. avgusta je urađena posljednja terapijska aplikacija.

“Tehnička služba tada je odmah došla, stupila u kontakt sa ugovornim serviserom. Serviser za tu vrstu stola koju mi imamo nema ga nigdje u regionu, oni su došli iz Njemačke. Došli su popravili ali se problem ponovo pojavio nakon tri dana i onda je počela ista procedura.”

Ona kaže da je Klinički centar uradio sve za pacijentkinje, jer kada su shvatili da će popravka potrajati odmah smo uputili pacijentkinje u prvi centar koji je mogao izaći u susret da pacijentkinje ne čekaju.

Iz KCCG su objasnil da je 10 pacijentkinja upućeno na zračenje u Banja Luku, a četiri su, kako su rekli, u proceduri slanja.

Fond za zdravstveno osiguranje pacijentkinjama refundira troškove karte i liječenja.

Pacijentkinje iz Crne Gore na zračenje u Banja Luku upućuju se autobusom.

VP/TVCG/rtcg.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com