Ubili čovjeka, pa se sakrili u apartman u Budvi? - Volim Podgoricu

Ubili čovjeka, pa se sakrili u apartman u Budvi?

 

Optuženi za ubistvo Bogdana Milića i ranjavanju tri osobe 11. juna u cetinjskom lokalu “Portun” Mošo Paović (18), Lazar Nedović (20) i Žarko Pejaković (19) nakon izvršenja tog krivičnog djela krili su u se u jednom apartmanu Budvi, koji su ranije rezervisali, pišu Dnevne novine.

Kako se navodi u odluci Apelacionog suda, kojom je potrđena odluka da im se produži pritvor za još tri mjeseca, utvrđeno je da je Paović, koji je bio zadužen za osmatranje, makar dva puta prošao pored lokala kako bi dao tačnu poziciju žrtve. Odmah nakon izvršenja krivičnog djela, on se sastao sa Nedovićem koji je označen kao egzekutor, nakon čega su otišli u štek stan u Budvi.

U detaljnom obrazloženju odluke, Apelacioni sud je naveo da se Paović, Nedović i Pejaković naredbom o sprovođenju istrage terete da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. Osim ovog djela, Nedović se tereti i za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu, a Paović za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja da je okrivljeni Nedović kao saizvršilac počinio krivično djelo teško ubistvo proizilazi iz nalaza o DNK vještačenju kojim je utvrđeno da se na jednoj od čaura koje su pronađene na licu mjesta nalazi i DNK materijal koji potiče od njega. Takođe, sumnja se da je Paović počinio nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija jer je u njegovom stanu pronađeno oružje i municija, piše u odluci Apelacionog suda.

Kako je ranije odlučio Apelacioni sud, istraga nije mogla biti završena tokom prvobitnog pritvora osumnjičenih, iz objektivnih razloga.

“U daljem toku postupka potrebno je pribaviti nalaze vještaka Forenzičkog centra po donijetim naredbama za vještačenje, te u svojstvu svjedoka saslušati L.A., P.R., N.B., N.K., J.V., M.P. i B.B., lica koja sa kojima se okrivljeni poznaju i druže. Zbog toga stoji i pritvorski osnov iz člana 175, st. 1, tač. 2 ZKP, jer raniji odnos između okrivljenih i navedenih svjedoka predstavlja okolnost koja ukazuje da bi okrivljeni boravkom na slobodi ometali postupak uticanjem na svjedoke u pravcu davanja iskaza kojima bi se poboljšao njihov položaj u krivičnom postupku”, navodi se u odluci.

Za Nedovića se sumnja da je izvršio ubistvo u pokušaju za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

“To krivično djelo je posebno teško zbog načina izvršenja. Naime, postoji sumnja da je okrivljeni na javnom mjestu na terasi ugostiteljskog objekta gdje se nalazio veći broj lica, došao sa maskom na licu zajedno sa sada NN licem i iz vatrenog oružja pištolja nepoznate marke prema oštećenom B.M. ispalio više projektila nanoseći mu više povreda usljed kojih povreda je kod istog nastupila smrt za koje vrijeme je NN lice iz pištolja nepoznate marke ispalilo više projektila u pravcu oštećenih D.V., G.V. i M.V. nanoseći im tjelesne povrede”, stoji u odluci.

Kako je navedeno, iz spisa predmeta proizilazi da su organizator kriminalne organizacije i drugi članovi još nepoznati i nalaze se u bjekstvu, a da je grupa formirana radi djelovanja na neodređeno vrijeme.

U ovom postupku osumnjičeni su još i Cetinjani Mitar Marković i Petar Laličić. Podsjetimo, oni su u avgustu uhapšeni u Hrvatskoj i određen im je ekstradicioni pritvor. U okviru istrage saslušano je više bezbjednosno interesantnih osoba sa Cetinja, koje su bliske kavačkom klanu.

Milić je ubijen 11. juna, oko 17 sati u pucnjavi na Cetinju, dok su njegovi prijatelji Dragan Vušurović (33), Marko Vujačić (48) i Goran Vušurović (48) ranjeni.

Dnevne novine

1 komentar

  1. Then using a razor, begin in the top rated plus shave lower with all the grain fostering in the backside : it’s recommended to take precisely what you’re executing using a modest reflect.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com