Milan Knežević će nositi nanogicu, ostali uslovno kažnjeni - Volim Podgoricu

Milan Knežević će nositi nanogicu, ostali uslovno kažnjeni

Poslanici Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević, Milutin Đukanović, Branko Radulović i Marina Jočić nasilnički su se ponašali prema kolegama iz Demokratske partije socijalista (DPS) i remetili su javni red i mir prije dvije godine u Skupštini Crne Gore.

To je prvostepena presuda sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Željke Jovović. Poslanci DF-a nijesu prisustvovali izricanju presude.

Njima se sudilo zbog incidenta u holu Skupštine, nakon skidanja imuniteta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću. Prema optužnom predlogu oni su 15. februara 2017. godine vrijeđali i nasrtali na poslanike DPS-a Miodraga Vukovića, Aleksandru Vuković, Miodraga Boba Radunovića i Ljuiđa Škrelju.

Jovović je Kneževiću izrekla kaznu od četiri mjeseca zatvora, koju će izdržati “u prostorijama u kojima stanuje” – kućnom pritvoru. Navela je da bi tu kaznu mogao odležati u zatvoru ukoliko jednom napusti stan u trajanju dužem od šest sati ili dva puta u trajanju do šest sati.

Kućni pritvor može napustiti samo u slučajevima predviđenim zakonom.

Đukanoviću, Raduloviću i Jočićevoj izrečena je uslovna kazna, koju će sud preinačiti u zatvorsku kaznu od četiri mjeseca ukoliko u roku od godinu dana počine drugo krivično djelo.

“U radnjama okrivljenih stekli su se svi elementi krivičnog djela nasilničko ponašanje koje su okrivljeni izvršili u grupi”, kazala je Jovović.

Tvrdi da su poslanici DF-a “grubim vrijeđanjem, prijetnjama i psovkama” – ozbiljno narušili ličnost oštećenih, a što je za posljedicu imalo i narušavanje javnog reda i mira.
Ocijenila je da je tačna tvrdnja odbrane da je grubljih skupštinskih obračuna bilo i ranije u crnogorskom parlamentu, ali da nijedan od njih nije bio sudski procesuiran.

Kneževićeva pravna zastupnica, advokatica Andrijana Razić, tvrdi da bi oslobađajuća presuda bila “jedina pravilna u ovom postupku”.

“Obrazloženje presude bilo je pogrešno, čekaćemo presudu i žalićemo se”, kazala je Razić.

Advokat Dražen Medojević, koji zastupa Radulovića, tvrdi da je riječ o još jednoj političkoj odluci u odnosu na Demokratski front.
“Sud je ovim uveo novu praksu da nešto što se do sada nije treitiralo kao nasilničko ponašanje, sada tretira. Bilo kakav sukob mišljenja sada se može tretirati kao nasilničko ponašanje”, rekao je Medojević.

Branilac Jočićeve i Đukanovića, advokat Jugoslav Krpović ocijenio je da je “očigledno bio prisutan strah kod postupajuće sudije”.

“Ona je donijela nezakonitu presudu. Nezapamćena je praksa u regionu i u svijetu da zbog riječi ‘ološi’ moj klijent bude osuđen za ovakvo krivično djelo”, ocijenio je on.

Knežević nije želio da komentariše jučerašnju presudu Osnovnog suda.

DF: Poslušnici braće Đukanović pokušavaju da nas zastraše

U Crnoj Gori nema tužilaštva i pravosuđa, samo korumpirane kreature koje služe braći Đukanović, konstatovali su iz DF-a nakon presude koju su nazvali skandaloznom.

“Sramna presuda je još jedan u nizu nesupjelih pokušaja zastrašivanja poslanika DF kako bi prestali sa raskrinkavanjem korupcije u tužilaštvu i pravosuđu, koja se svakim danom otkriva. Crna Gora nema tužilaštvo i pravosuđe koje radi u skladu sa Ustavom i zakonima. Postoje samo korumpirane kreature koje su postavljene od braće Đukanović da štite mafiju i lopovski režim i da progone DF i svakog čovjeka koji neće da im se pokori”.
U reagovanju tog političkog saveza piše da tužilaštvo i pravosuđe nijesu u stanju da reaguju kada se brutalno napadaju poslanici DF: “Kada režimski tajkun pokušava ubistvo poslanika i jednog od lidera DF na aerodromu u BG, kada sin Zorana Lazovića kukavički udara navijača Crvene Zvezde, kada kum Đukanovića šamara policajca na aerodromu u Tivtu”…

Tvrde da DF baštini vrijednosti tradicionalne Crne Gore i da zato još jednom šalju poruku braći Đukanović da se sa nama ne može razgovarati jezikom sile i mafije.

“Ostajemo na putu istine i pravde i svakim danom građani uviđaju da je DPS korupcijom razorio sve institucije države i da one više de fakto ne postoje. Nama ne sude sudovi ni sudije. Nama sudi mafija i poslušnici braće Đukanović, koji su debelo nagrađeni i plaćeni prljavim novcem mafije. Mogu da rade šta hoće, ali ne mogu da rade dokle hoće. Pravda će zakucati na vrata korumpiranih kreatura iz tužilaštva i pravosuđa”.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com