Studenti Univerziteta Crne Gore osvojili treće mjesto na Hakatonu 2019 - Volim Podgoricu

Studenti Univerziteta Crne Gore osvojili treće mjesto na Hakatonu 2019

U okviru ovogodišnjeg Infofest-a, na Hakatonu 2019, pet studenata Univerziteta Crne Gore osvojili su treće mjesto.
Riječ je o četiri studenta sa Elektrotehničkog fakulteta UCG, Boris Jovanović, Marko Vučurović, Luka Manojlović i Nikola Milić i studentkinja sa Fakulteta političkih nauka UCG Andrea Čvorović.
Pobjednički tim se upoznao tokom Prve Crnogorske startap škole koja je održana na Univerzitetu Crne Gore od 16. do 23. septembra.
Rukovodilac Škole doc. dr Milena Đukanović navodi da su studenti tokom trajanja škole, koju finansira Ministarstvo nauke, bili u prilici da se upoznaju sa Hakatonom.
“U okviru same ljetnje škole predstavnici Privredne komore su predstavili Hakaton takmičenje, te su  studenti  tokom trajanja škole pripremili prijavu i prošli rigoroznu selekciju”, kazala je Đukanović.

Tim okupljen oko imena škole MSSS (Montenegrin Startup Summer School)  prijavio se sa veb aplikacijom za digitalni turizam i osvojio novčanu nagradu od 800 eura.

Nagrade pobjednicima na prvom Hakatonu, na temu otvorenih podataka u Crnoj Gori, uručila je ministarka javne uprave, Suzana Pribilović.

X

Na Hakatonu se od 3.do 5. oktobra u okviru Infofesta 2019, takmičilo šest timova Codingo, MSSS tim, Terminal 5, NAEMI, Data design i Globus tours u kreiranju aplikacija koje bi dostupne podatke učinile korisnim javnoj upravi, privredi i/ili građanima.

Ovogodišnji događaj su organizovali Ministarstvo javne uprave i Privredna komora Crne Gore u okviru projekta “Odeon” finansiran kroz INTERREG Mediteranski program 2014-2020.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com