DF: Na kojem graničnom prelazu je Saša Sinđelić ušao u Crnu Goru? - Volim Podgoricu

DF: Na kojem graničnom prelazu je Saša Sinđelić ušao u Crnu Goru?

Demokratski front (DF) pozvao je danas predsjednika Višeg suda u Podgorici u Podgorici Borisa Savića da saopšti crnogorskoj javnosti na kojem je graničnom prelazu svjedok saradnik Saša Sinđelić ušao u Crnu Goru krajem oktobra 2016. i sa kojim putnim ispravama.

DF je ragovao na jučerašnje saopštenje Savića.

“Kad je u pitanju slučaj svjedoka saradnika Saše Sinđelića i skrivanja njegovog identiteta, Boris Savić je saopštio notornu neistinu da je Saša Sinđelić ušao u Crnu Goru na zvaničnom graničnom prelazu, i tako još jednom pokazao svu nedostojnost funkcije koju obavlja. Takođe ga pozivamo da saopšti kako je moguće da se u rešenju kojim se Sinđeliću dodjeljuje status svjedoka saradnika, a koje je donio upravo Boris Savić, za njegovo pravo ime utvrđuje da je Aleksandar a ne Saša. I ne samo to, Boris Savić je potvdio optužnicu za lažni državni udar u kojoj je Aleksandar pravo ime svjedoka saradnika, a što je najgore to piše i u presudi Suzane Mugošu.”, navodi se u saopštenju DF.

Iz tog političkog saveza su dodali da je osnovna karakteristika čelnih ljudi crnogorskog pravosuđa kad ih uhvatite u laži  jesu njihovi skandalozni demanti kojima samo dodatno potvrđuju izrečene konstatacije na njihov račun.

“Tako je jučerašnji demant Borisa Savića u polemici sa DF-om samo potvrdio da se radi o osobi nedostojnoj obavljanja funkcije predsjednika Višeg suda. I ne samo to, nakon Savićevog  obraćanja javnosti stekli su se uslovi i za njegovo krivično pravno gonjenje najmanje zbog zloupotrebe službenog položaja. Potvrđujući da poznaje, i da se u kontinuitetu sretao sa Nenom Vujoševićem i Tijanom Ćoso, Boris Savić je priznao da postoji veliki osnov sumnje za sve što je za njega izrekao profesor Duško Knežević. Daljim istražnim radnjama pored uparivanja baznih stanca i telefonskih listings B.S. sa N.V. i T. Ć. neophodno je obaviti i njihovo saslušanje kako bi se utvrdile sve okolnosti koje ukazuju na izvršenje brojnih krivičnog djela”, kazali su iz DF.

Oni su poručili i da je Savić takođe najodgovornija osoba u Višem sudu koja je prihvatila sporazum o krivici sa Svetozarom Marovićem, a da nije trazila da se u taj sporazum ugrade i odredbe o konfiskaciji Marovićeve imovine i zabrana napuštanja opštine Budva kako bi presuđeni zamjenik predsjednika DPS-a bio dostupan za izdržavanje kazne.

“Što se tiče Igora  Božovića jednog od vođa kavačkog klana, i u tom slučaju Boris Savić je potvrdio da je njegovim sadejstvom sa tužilaštvom, a sve zbog neblagovremeog ulaganja žalbe, ali i donošenje mjera  obezbjeđenje prisustva osumnjičenog, ovaj Kavčanin napustio Crnu Goru prije nego je doneseno novo rešenje o njegovom pritvoru. A pošto je nakon Savićeve konferencije za novinare, glavna zakletva u Crnoj Gori postala “bez poligrafa osta”, ne bi loše bilo da se predsjednik Višeg suda zakune u poligraf koliko je puta nakon razgovora sa Nenom Vujoševićem određivao i ukidao pritvor za određena lica. A što se tiče Savićeve opaske da mu se ovakvim i sličnim reagovanjima  lideri DF-a svete zbog rješenja koje je donosio protiv njih, obavještavamo ga da previše sebi daje na značaju, jer svi u Crnoj Gori znaju da je on samo potrčko Vesne Medenice, koji je na njen mig ili zvižduk spreman da u trenerci i kućnim papučama u ponoć dođe u sud i napiše što se traži od njega. Uostalom, jednom takvom slučaju smo i sami svjedočili u decembru prošle godine. DF se ovom prilikom najljubazanije zahvaljuje preporuci Borisa Savića da lideri DF-a ulože žalbe na Savićeva rešenja, jer je određivanjem pritvora Nenu Vujoševiću, prilično sužen manevarski prostor za ovakve akcije. Jedino da možda  probaju uhvatiti protekciju preko T.Ć. dok i ona u međuvremenu ne bude uhapšena”, zaključuje se u saopštenju DF.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com