OGLASILI SE IZ INSPEKCIJE: Nismo salon posjetili 36 puta i nismo naplatili kaznu od 11.000 eura - Volim Podgoricu

OGLASILI SE IZ INSPEKCIJE: Nismo salon posjetili 36 puta i nismo naplatili kaznu od 11.000 eura

Nakon što se vlasnik beranskog frizerskog salona “Sandra” Vesko Obadović požalio da je samo u prošloj godini njegov lokal inspekcija posjetila 36 puta i da je kažnjen sa 11.000 eura jer se kao Srbin neopravdano našao na udaru različitih inspektora, oglasila se Uprava za inspekcijske poslove, demantujući da su postupali neprofesionalno i diskriminaciono.

“Navodi Obadovića nisu na mjestu, jer je inspekcija kontrolisala frizerski salon “Sandra” postupajući po dvijema inicijativama, a ne zbog navodnih subjektivnih razloga kako se to tvrdi u njegovoj izjavi”, navode u Upravi za inspekcijske poslove.

Kako dodaju, Tržišna inspekcija je, po inicijativi građana kontrolisala njegov salon 27. i 28. februara prošle godine.

“Zbog nestavljanja potrebne dokumentacije inspektoru na uvid protiv pravnog i odgovornog lica podnijet je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Postupajući po drugoj inicijativi građana od 30. maja 2018. godine Tržišna inspekcija je pokušala da izvrši inspekcijski nadzor u istom frizerskom salonu, ali pošto je nadzor onemogućen od strane subjekta nadzora, isti je nastavljen uz pruženu asistenciju policije dana 21. juna 2019. godine”, ističu u Upravi za inspekcijske poslove.

Tada su konstatovali nepravilnost zbog koje je inspekcija, u skladu sa zakonom, izdala prekršajne naloge kojima se kažnjavaju kompanija novčanom kaznom od 500 eura i odgovorno lice u kompaniji kaznom od 100 eura.

“Dakle, nije bilo kako Obadović tvrdi 11.000 eura kazni, niti je inspekcija bila tokom ove i prošle godine 36 puta u kontroli, već je nadzor obavljen dva puta i to od strane jedne inspekcije – Tržišne”, poručuju iz Uprave za inspekcijske poslove.nspekcijske poslove

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com