Crna Gora protiv Bugarske na pobjedu - Volim Podgoricu

Crna Gora protiv Bugarske na pobjedu

Crna Gora protiv Bugarske, večeras pod Goricom u 20.45 – nije posljednja, ali je ubjedljivo najveća, možda čak i jedina realna šansa da naša selekcija završi kvalifikacije barem jednom pobjedom.

Jer, nakon duela sa Bugarima, slijede gostovanja Kosovu i Engleskoj – selekcijama koje su u vrhu, ili na samom vrhu grupe.

Crnogorski selektor Faruk Hadžibegić ponovio je po ko zna koji put da je sramota da Crna Gora bude peta u grupi, ali je – valjda prvi put – priznao da ne bila katastrofa i “smak svijeta” da završi kvalifikacije na posljednjem mjestu.

– Rezultat je proces malo dužeg rada, dužeg perioda… Potrebno je da se sklope stvari – da smo kompletni, da nema povreda… Logično je da imamo takmičarsku želju da ne budemo posljednji, to je sportski. Niti ćemo padati u euforiju, niti u katastrofu, ali ne stidim se da kažem da želim pobjede – rekao je Hadžibegić.
Situacija, realno, nije dobra uoči mečeva sa Bugarskom i Kosovom. Prvi put u minulih 12 godina Crna Gora u finiš kvalifikacione priče ulazi sa namjerom da ostvari pobjedu.

– Mi samo rezultatima možemo da promijenimo situaciju. Svjesni smo gdje smo i da su tribine prazne, ali ne stvara se ništa na jednom meču. Svaka utakmica je šansa i moramo da uradimo sve da je iskoristimo. Nije normalno da budemo peti, ali mi moramo da stvorimo uslove da zainteresujemo publiku. Osnovna stvar je da pobijedimo, jer prolazimo kroz težak period, a vjerujemo u bolje sjutra. Duboko vjerujem da smo bolje odradili pripreme nego prethodne i očekujem pobjedu – rekao je Hadžibegić.

Crna Gora traži pobjedu protiv rivala koji je sve osim autsajder – Bugarska je fudbalska nacija, iako u decenijskoj krizi rezultata, ali svakako ne rival protiv kojeg mogu da se računaju sigurni bodovi.

Priznaje to i Hadžibegić, pred duel sa selekcijom koja je takođe osvojila dva boda, a koja je u seriji od četiri poraza u kvalifikacijama.

– Nemam pravo da kažem da smo bolji, ali smo tu po kvalitetu sa Bugarima. Onog momenta kada budemo kompletni, kada napravimo pobjedničku atmosferu, nećemo davati prednost nijednom rivalu. Razlog svakog okupljanja mora da bude pobjeda, a ne priča o situaciji, povredama, niti o tome ima li ili nema publike – istakao je Hadžibegić.

A situacija sa povredama, kao i obično, nije idealna – Tomašević i Vešović ne igraju, kao i Bakić, pod znakom pitanja je Savićević. Odavno nema i najveće napadačke zvijezde – Stevana Jovetića.

Hadžibegić je, uprkos svemu, optimista…

– Ako budemo na nivou naših mogućnosti vjerujem da ćemo ih pobijediti. Dobri su, igraju brzo, ali imamo kvalitete kojima možemo da ih nadigramo – zaključio je crnogorski selektor.
Meč pod Goricom počinje u 20.45, a sudi Šveđanin Andreas Ekberg.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com