PODGORICA: Glavni grad dobija 10 novih obrazovnih institucija - Volim Podgoricu

PODGORICA: Glavni grad dobija 10 novih obrazovnih institucija

 

U Glavnom gradu planirano je 10-ak novih obrazovnih objekata, rekao je ministar prosvjete dr Damir Šehović na današnjem otvaranju rekonstruisane sale podgoričke “Oktoih” škole. U salu je uloženo 53 000 eura sa Ministarstvom sporta i mladih. Na otvaranju je govorio i ministar sporta Nikola Janović, te direktorica Škole Mirjana Radulović.

Kako je istakao Šehović, “Pošli smo od činjenice da uvijek, pa i kada je riječ o ovoj temi, ništa ne možemo odjednom i odmah. I sa tog stanovišta, u prethodne dvije ipo godine išli smo jedan po jedan projekat, rekonstruisali objekat po objekat, odnosno preko 200 objekata ukupno. Srećan sam što je jedan njih bila upravo sala „Oktoih“ škole, a još sam zadovoljniji što je ovaj projekat novi primjer saradnje sa Ministarstvom sporta, sa kojim radimo na ustanovljivanju nekih novih, zdravih navika naših učenika. Sport smo još na početku mandata ove Vlade označili kao prioritet, a na desetine rekonstruisanih sala govore u prilog činjenici da je naša namjera bila sve, samo ne deklarativna.

Šehović je najavio i nove objekte na teritoriji Glavnog grada: »Svakako, Glavni grad, sa najvećim brojem učenika, prirodno ima i najveće potrebe, kojima uvijek idemo u susret. Tako je, između ostalog, planirano 10-ak novih objekata na teritoriji Podgorice. Konkretno, škole u: Tološima, City kvartu, Zabjelu, Karabuškom polju i podgorička gimnazija i sve su ušle u Kapitalni budžet. A potom i vrtići u Bloku 6, na Zlatici, Starom Aerodromu, Tuškom putu i City kvartu, te nadogradnja dva vrtića gdje će se kapaciteti postojećih objekata povećati za 100 posto, i to na Zabjelu i u Momišićima.

Ministar Nikola Janović rekao je: »Oktoih nas vraća u 15. vijek, a danas, nakon toliko vremena, je naša obaveza da još više njegujemo i unapređujemo obrazovni sistem. Upravo zato Vlada Crne Goe ulaže i nastaviće da ulaže u sportsku infrastrukturu.

Biti dobar đak nije mala stvar. Biti dobar sportista je za ponos. A kada dijete uspije da spoji i jedno i drugo, onda je država u obavezi da ih nagradi. U tom kontekstu, pozdravljam i osnivanje Fonda za kvalitet i talente«.

Direktorica Radulović zahvalila je ministarstvima, istakavši i napore same škole da obezbijedi optimalne uslove za svoje učenike: „Danas smo otvorili našu fiskulturnu salu površine 450 m2 u čijem sastavu su dvije svlačionice i toaleti. Ovakvi uslovi će  umnogome poboljšati kako redovnu nastavu fizičkog vaspitanja, tako i vannastavne aktivnosti u Školi. Za dobar izgled Sale pobrinula su se resorna ministarstva prosvjete i sporta, te se još jednom pokazalo da je timski rad formula uspjeha. Dodatno, Škola je pomoću sopstvenih sredstava i donacija uspjela da promijeni svoje lice ulaganjima od oko 40 000 eura samo u posljednjem periodu. A meni ostaje da obećam da ćemo tim putem entuzijasta nastaviti da koračamo i dalje”.

Škola “Oktoih” je počela sa radom krajem 1991. godine i imala je 950 učenika raspoređenih u 30 odjeljenja, a do danas u njoj je obrazovanje steklo više hiljada učenika.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 komentara

  1. My partner and I stumbled over here different web page and thought I might buy viagra free shipping. I like what I see so i am just following you. Look forward to looking into your web page yet again.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com