Uznemirujuće fotografije iz Podgorice! (FOTO) - Volim Podgoricu

Uznemirujuće fotografije iz Podgorice! (FOTO)

Nevladinoj organizaciji Prijatelji životinja Podgorica su se obratili članovi Lovačke organizacije za uzgoj, zaštitu i lov divljači-Podgorica, sa molbom da reaguju povodom nedavnog trovanja velikog broja pasa, ali i domaćih životinja u kučkom selu Stravče, koje se nalazi na oko četrdesetak kilometara udaljeno od Podgorice.

Kako su naveli, za pomenuti incident sumnjiče mještanina tog sela S.M. protiv koga su juče podnijeli krivičnu prijavu.

“Prema informacijama koje su nam dali, S.M. im se u petak obratio i rekao da je u selo neko iz azila dovezao veliki broj pasa, te da su ti psi, zajedno sa lovačkim psima napali i zaklali njegove ovce. Lovci tvrde da je tačno da se u selu pojavio veliki broj pasa, ali da su ti psi bili mirni i blagorodni, te tvrde da kao takvi sigurno nisu mogli napasti druge životinje, a kamoli da ih zakolju. Kako tvrde, još manje je moguće da su to uradili lovački psi, jer su oni toga dana lovili nekoliko kilometara niže od sela i psi se selu nisu primicali. Oni tvrde da su ovce najvjerovatnije uginule od žeđi, jer S.M. godinama ne brine o ovcama i kravama koje šetaju po selu, pa se i ranije često dešavalo da te životinje uginu usled žeđi ili bolesti”, navode iz NVO-a Prijatelji životinja.

Kako dodaju, u nedjelju ujutru je S.M. viđen kako iz automobila u pokretu baca po selu zamotuljke u kojima je, kasnije će se ispostaviti bio otrov.

Toga dana je, prema navodima, otrovan jedan lovački pas i desetak pasa lutalica. Dan kasnije S.M. je viđen kako iz puške ubija jednog psa, a primijećeno je i otrovano tele, kao i nekoliko ovaca.

“Prema informacijama koje smo dobili od mještana, S.M. važi za osobu prijeke naravi, kojoj “niko ne može ništa” i protiv njega je od strane mještana u prethodnom periodu podnošen veliki broj prijava, ali ni jedna nije dala rezultata. Kako tvrde, posebna priča je njegov odnos prema životinjama, jer on čak ni o svojim kravama i ovcama ne brine, već one podivljale lutaju po okolnim pašnjacima, a nerijetko i uginu od žeđi ili bolesti”, ističu oni.

Nevladina organizacija Prijatelji životinja Podgorica će protiv pomenute osove, kao mogućeg počinioca podnijeti prijave svim nadležnim institucijama, ali će, kako dodaju,  pored toga insistirati na tome da ovaj slučaj bude ispitan do kraja, te da se počinilac ovako gnusnog zločina nad životinjama najstrože kazni.

“U ovom slučaju postoje i svjedoci, tako da je ovdje maltene sve jasno i na potezu su oni koji su do sada uvijek tolerisali ovakve zločine, a tu prije svega mislimo na Osnovno državno tužilaštvo”, naglašavaju oni.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com