PODGORIČANIN ĆE ROBIJATI 40 GODINA - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN ĆE ROBIJATI 40 GODINA

Apelacioni sud potvrdio je kaznu od 40 godina zatvora Podgoričaninu Rufinu Vujoviću, osuđenom zbog ubistva penzionisanog carinika Želimira Bokana, piše Dan.

Presuda je potvrđena i u odnosu na njegovog prijatelja i saučesnika u izvršenju krivičnog djela Renata Berišića, koji je osuđen na 20 godina robije, dok je u odnosu na Anelu Koljenšić presuda preinačena u dijelu odluke o kazni, koja je sa 20 smanjena na 15 godina zatvora.

Okrivljeni su u noći između 15. i 16. marta 2015. godine, na svirep način i iz koristoljublja, s umišljajem ubili Bokana.

U presudi piše da su se Vujović i Bokan poznavali od ranije, da je Vujović vjerovao da Bokan ima dosta novca u kući i da je nagovorio svog prijatelja Renata Berišića i njegovu djevojku Anelu Koljenović da ga opljačkaju. Oni su u kuću penzionisanog carinika iz Bara došli 15. marta uveče. Nakon zločina, iz Bokanove kuće su odnijeli vrijedne stvari koje su zatekli, a dio stvari su i prodali.

U optužnici piše da su Bokana nožem i polomljenom flašom udarali u glavu i svuda po tijelu i zadali mu ukupno 43 rane sa prednje strane grla i ispod desnog uha, obraza, oka, ramena…

Vujović je specijalni povratnik, a ubistvo Bokana je počinio nakon što je izašao iz zatvora gdje je izdržavao kaznu za ubistvo svoje majke Rajke Vujović. Zbog svirepog zločina koji je zgrozio crnogorsku javnost, počinjenog u martu 2002. godine u porodičnoj kući Vujovića na Starom aerodromu, on je prvostepenom presudom Višeg sudau Podgorici, koju je izrekla sudija Seka Piletić, osuđen na 20 godina zatvora. Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je ovu presudu, ocjenjujući da to nije bilo svirepo ubistvo, i smanjio kaznu Vujoviću na petnaest godina robije.

DAN

2 komentara

  1. An fascinating dialogue is value comment. I think that you should write more on this subject, it may not be a taboo subject but typically people are not sufficient to talk on such topics. To the next. Cheers

  2. I had been just browsing occasionally along with to see this post. I have to admit that i’m inside hand of luck today if not getting this excellent post to see wouldn’t are achievable in my opinion, at the very least. Really appreciate your articles.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com