Gimnazija „Slobodan Škerović“ predstavljena kao dio turističke ponude Glavnog grada - Volim Podgoricu

Gimnazija „Slobodan Škerović“ predstavljena kao dio turističke ponude Glavnog grada

„Podgorička Gimnazija kao jedan od simbola kulture i duhovnosti ovog grada zaslužuje svoje mjesto na turističkoj mapi, a u prilog tome govori i sve veće interesovanje turista za ovaj lokalitet”, istakla je Tatjana Popović, direktorica Turističke organizacije Podgorice, povodom događaja koji su TO Podgorice i JU Gimnazija „Slobodan Škerović” organizovali danas u dvorištu škole.

 Ona je kazala da se turistima s ponosom ističe značaj ove ustanove kao najstarije četvorogodišnje opšteobrazovne škole, koja je za više od sto godina svog postojanja iznjedrila mnoge uspješne akademike, umjetnike, doktore i druge u svijetu poznate i priznate ljude.

Direktorica JU Gimnazije „Slobodan Škerović”, Zoja Bojanić Lalović, istakla je zadovoljstvo povodom ove inicijative i uspostavljanja saradnje sa Turističkom organizacijom Glavnog grada.

„Nijeste morali biti učenik ove škole, pa da osjetite divljenje prema građevini posebne ljepote, a ako ste i sticali znanje u njoj,  poštovanje i poseban osjećaj pripadanja pratio bi vas  kroz  život“, kazala je Bojanić Lalović. Ona je zaključila da sve ono što Gimnazija jeste podstiče želju da nastavimo njegovati vrijednosti koje su utkane u njoj i da čuvamo sjećanja na njenu veliku ulogu u životu Podgorice, ali i Crne Gore.

U umjetničkom programu, koji je organizovan u cilju isticanja značaja podgoričke Gimnazije u istorijskom, kulturnom i turističkom smislu, učestvovali su bivši i neki od talentovanih sadašnjih učenika škole.

  

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com