Književno veče Marlen Šahinger - Volim Podgoricu

Književno veče Marlen Šahinger

 

Dvojezično književno veče austrijske spisateljice Marlen Šahinger na kojem će biti predstavljena njena zbirka pripovjedaka „Nečovjek, neuljudskost, nevrijeme“ organizovaćemo u okviru manifestacije „Dani austrijske kulture u Podgorici i Nikšiću 2019”, a u saradnji sa Austrijskom ambasadom u Crnoj Gori i Studijskim programom za njemački jezik i književnost Filološkog fakulteta UCG.

Veče će biti održano u srijedu, 16.oktobra u sali DODEST u 19 sati. Moderator programa biće Bernhard Unterer (OeAD), a prevodilac je Ljubomir Ivanović (UCG).

Marlen Šahinger rođena je 1970. u Braunau na Inu, studirala je komparativnu književnost, njemačku filologiju, te estetiku u Beču i Parizu. Sada živi i radi u vinskoj oblasti u Donjoj Austriji i u Beču, gdje je od 2011. godine direktorica Instituta za narativnu umjetnost Donje Austrije i predaje kreativno pisanje na univerzitetu u Beču. Njen dosadašnji književni rad, za koji je osvojila brojne nagrade i stipendije, obuhvata pripovjetke, romane, audio knjige, liriku i stručne knjige.

Pripovjetke Marlen Schachinger oslikavaju vrijeme, prikazuju odnose unutar svijeta, u kojima se ogleda stvarnost pojedinaca. Ponekad cinične, često ironične, one su realna slika sadašnjosti, jednostavno – aktuelne u ovom vremenu koje je nevrijeme.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com