Na Cetinju nerasvijetljeno šest krivičnih djela - Volim Podgoricu

Na Cetinju nerasvijetljeno šest krivičnih djela

Cetinjsko Odjeljenje bezbjednosti je za deset mjeseci ove godine registrovalo 95 krivičnih djela, od kojih po NN izvršiocu 54, od kojih je naknadno rasvijetljeno njih 48, što čini 89 odsto rasvijetljenosti, saopštio je načelnik cetinjskog Odjeljenja bezbjednosti Igor Popović.

On je danas na sjednici lokalnog parlamenta odbornicima predstavio Izvještaj o radu i rezultatima rada policije.

Prema riječima Popovića, rasvijetljena su tri krivična djela iz prethodne godine, i to teška krađa i izazivanje opšte opasnosti.

“Iz oblasti krvnih delikata registrovano je ukupno šest krivičnih djela, podneseno je šest krivičnih prijava protiv osam lica. Od navedenih krivičnih prijava izdvajamo podnošenje krivične prijave protiv tri bezbjednosno interesantna lica, zbog počinjenog krivičnog djela iz člana 144 Krivičnog zakonika Crne Gore, teško ubistvo, iz člana 403 – nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materijala, iz člana 401 a -kriminalno udruživanje. Po NN izvršiocu registrovana su četiri krivična djela, od kojih su naknadno rasvijetljena tri, ili je procenat rasvijetljenosti 98 odsto”, kazao je Popović.

Službenici OB Cetinje svakodnevno su do sada kontrolisali 2.573 bezbjednosno-interesantnih osoba sa poručja Cetinja, Podgorice, Nikšića, Budve i drugih mjesta, koji su zatečeni na teritoriji koju pokriva OB Cetinje i tom prilikom sankcionisali 155 bezbijednosno-interesantnih osoba.

Odbornici su se saglasili da zajednički mogu učiniti napor da Cetinje ne bude u budućnosti prepoznato kao nebezbijedan grad, a konkretna pitanja odnosila su se najviše na paljenje vozila i postavljanje ekplozivne naprave u stambenoj zgradi u naselju “Gipos”, a opozicioni odbornici željeli su da znaju šta se dešava sa istragom koja se odnosi na izborni dan 2017. godine.

Načelnik cetinjskog Odjeljenja bezbjednosti je, odgovarajući na pitanja odbornika, kazao da su istrage koje su predmet njihovog interesovanja u toku, da su napravljeni ozbiljni pomaci u njima, te da će se policija i u narednom periodu truditi da preventivno radi u cilju suzbijanja krivičnih djela i na taj način kreira što povoljniji ambijent za građane.

Kašćelan: Program razvoja Prijestonice nije spisak lijepih želja 

Program razvoja Prijestonice za 2020. godinu, prema riječima gradonačelnika Aleksandra Kašćelana, nije spisak lijepih želja niti lokalne uprave, niti građana, niti bilo koje političke partije i svaka od navedenih strana, kako je kazao, doprinijela je formulisanju prijedloga teksta u mjeri mogućeg.

“Program razvoja je objektivan, promišljen i postavljen na realnim osnovama koje omogućavaju njegovu realizaciju u predviđenoj mjeri. Svih 19 predloženih projekata su višegodišnji i realizacija najvećeg broja njih je već započela. Za dio projekata u 2019. godini pripremana je tehnička dokumentacija i sprovođene procedure javnog oglašavamja po različitim osnovama kako bi se u realizaciju projekata u 2020. godini ušlo što ranije. Radilo se i na jačanju tima koji prati realizaciju projekata, a to će biti nastavljeno i ubuduće, a sve sa ciljem da rezultat Cetinja bude bolji. Naredne godine potrošićemo minimum pola miliona za nastavak radova na poboljšanju vodosnabdijevanja grada uz uslov da ta cifra ne stane na tome već da se, kad se steknu uslovi, rapidno poveća jer nam je, složićete se sa mnom, prioritet vodosnabdijebanje grada i on će uvijek dok se ne riješi biti na prvom mjestu”, kazao je Kašćelan.

Odgovarajući na pitanja odbornika, Kašćelan je kazao da nije tačna konstatacija da ne znaju da potroše novac, što će, kako je kazao pokazati izvještaj koji će biti do kraja ove godine na jednom od zasijedanja lokalnog parlamenta.

“Realizacija projekata umnogome zavisi od svih procedura koje ja kao odgovoran građanin i lokalni funkcioner iz ove pozicije, a i kao privrednik želim da ispoštujem tako da sjutra niko od vas ne može da kaže da nije ispoštovana neka od procedura. To je onaj osnov za javne nabavke i sve ostalo, od izbora ponuđača, nadzora i svega ostalog, jer uvijek se vrati kao bumerang ako radimo nešto brzo i ne uradimo kako treba, dolazimo do nekih drugih stvari koje ne funkcionišu”, zaključio je on.

(Cetinjski List)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com