PROBLEMI ZA BAĆU RADOVIĆA: Ugovor za upravljanje imovinom Atlas Monta na čekanju - Volim Podgoricu

PROBLEMI ZA BAĆU RADOVIĆA: Ugovor za upravljanje imovinom Atlas Monta na čekanju

Stečajna uprava Atlas banke već treći mjesec nije potpisala ugovor sa Društvom za upravljanje fondom “Butterfly finance”, koje je krajem jula, nakon sprovedenog tendera, ponudilo 401 hiljadu eura za preuzimanje upravljanjem imovinom otvorenog investicionog fonda Atlas Mont, u vlasništvu biznismena Duška Kneževića koji je na potjernici Interpola.

Taj ugovor je, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” sada pod znakom pitanja, jer je DZU “Butterfly finance”, u vlasništvu biznismena Blagote Radovića, naišao na probleme za koje navodno ranije nijesu imali informacije.
Sudija za istragu Višeg suda Miroslav Bašović, kako su “Vijesti” objavile u prvoj polovini septembra donio je odluku da privremeno blokira imovinu Kneževića i njegovih kompanija.

“Još uvijek se radi due diligence (dubinska analiza) fonda i zavisnih kompanija. Zbog složenosti situacije traje duže nego što smo inicijalno planirali”, saopšteno je “Vijestima” iz DZU “Butterfly finance” u odgovoru na pitanje zašto sa stečajnom upravom Atlas banke još nijesu potpisali ugovor.
Na dodatno pitanje da li ima problema i može li se desiti da na kraju ne bude ugovora, iz Radovićeve kompanije su odgovorili da je “u ovoj fazi rano govoriti dok se due diligence ne završi”.

Due diligence je jedan od ključnih koraka u procesu kupovine nekog društva. Ono podrazumijeva procjenu ugovaranja s komercijalnog, finansijskog i pravnog aspekta, a sve u cilju što boljeg uvida u razne aspekte poslovanja kompanije, prije njegove prodaje, a radi izbjegavanja neizvjesnih situacija i eventualnih sudskih sporova.

Na tender stečajne uprave banke stigle su dvije ponude za preuzimanje upravljanjem imovinom Atlas Monta. Konkurentska ponuda DZU “Quantum investments“ iznosila je 231 hiljadu eura.

Stečajna uprava kontroliše 59 odsto akcija DZU Atlas Mont, koje je do sada upravljalo OIF Atlas Mont. Stečajnom upravom banke rukovodi Mirko Radonjić.

Ukupne obaveze DZU Atlas Mont, društva koje je upravljalo otvorenim fondom, do raspisivanja tendera, iznosile su oko 190 hiljada eura. Isto DZU upravljalo je dugi niz godinama i Zatvorenim investicionim fondom (ZIF) Atlas Mont.
Trećina vlasništva Montenegroberze, najvažniji je dio portfelja OIF Atlas Mont. Pored vlasništva u Atlas banci koja je u stečaju od početka aprila, OIF Atlas Mont u portfelju ima 29,6 odsto akcija firme Montenegroexpress” iz Budve, udio u CG broker dileru i manje pakete akcija u još 10 firmi.

Montenegroberzu, kao i otvoreni i zatvoreni fond Atlas Mont dugi niz godina kontrolisale su firme iz Atlas grupacije Duška Kneževića koji je na potjernici Interpola.

Vijesti

2 komentara

  1. Good submit. We study something more challenging upon very different weblogs everyday. It’s going to often be revitalizing to learn content material through different authors as well as observe a bit some thing at their store. We’d choose to utilize some with the content on my small website whether an individual don’t brain. Natually My partner and i’ll supply you with a website link on your internet weblog. Thank you for revealing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com