ALBANSKI MINISTAR NAKON CRNOGORSKE PROTESTNE NOTE: Ko zagađuje životnu sredinu, rizikuje zatvor - Volim Podgoricu

ALBANSKI MINISTAR NAKON CRNOGORSKE PROTESTNE NOTE: Ko zagađuje životnu sredinu, rizikuje zatvor

Albanski ministar zaštite životne sredine Blendi Klosi, oglasio se nakon što je Crna Gora uputila protestnu notu Albaniji  zbog zagađenja u rijeci Bojani.

“Istražićemo slučaj zagađenja u rijeci Bojani. Opštine ne preuzimaju odgovornost za zagađenje. Za one koji zagađuju životnu sredinu neće biti samo novčane kazne, već i rizik od zatvorske kazne “, rekao je Klosi albanskim medijima.

On kaže da će slučaj biti istražen u rijeci Bojani. Kaže da opštine ne preuzimaju odgovornost za zagađenje. Ministar ističe da će oni koji zagađuju okolinu odgovarati, ne samo novčanim kaznama, već i zatvorom.

Vlada Crne Gore je ranije posredstvom Ministarstva vanjskih poslova, a na inicijativu potpredsjednika za ekonomsku politiku i finansijski sistem, Milutina Simovića i ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića uputila protest albanskoj strani zbog nedavnih ekoloških incidenta u pograničnom vodotoku rijeke Bojane, a koji ugrožavaju imidž ove prestižne turističke destinacije.

Podsjetimo, tokom proteklih dva mjeseca građani su prijavili nadležnima da Bojanom plovi veliki broj uginulih životinja.

Izvor: 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com