DAJKOVIĆ SE OGLASIO: Milačić je umislio da je on partija, smijenjen sam dok sam bio u inostranstvu, nastavljam dalje borbu! - Volim Podgoricu

DAJKOVIĆ SE OGLASIO: Milačić je umislio da je on partija, smijenjen sam dok sam bio u inostranstvu, nastavljam dalje borbu!

Obavještavam javnost da sam dana 14.10. smijenjen sa funkcije Generalnog sekretara i predsjednika OO Podgorica u Pravoj Crnoj Gori na nedemokratski način, bez prava da se na organima partije makar pozdravim sa svojim dojučerašnjim kolegama, a kamoli da ih upoznam sa svojim stavom, poručio je Vladisalv Dajković.

“Činjenica da je kao argument za smjenu iskorišćeno “statutarno pravo”, ni u jednoj sekundi ne mijenja impresiju da je to učinjeno na bazi samovolje pojedinca, te da se o meni diskutovalo iza mojih leđa i to u momentu dok sam bio van Crne Gore, što ne priliči vrijednostima Prave Crne Gore.

Ipak, kao neko ko dosledno poštuje program i statut partije koju smo zajedno osnovali, svakako da sam ovu odluku primio mirno, svjestan da svojim partijskim radom i zalaganjem nisam dao ni minimalnog povoda za istu.

Iako je jednim potezom olovke pokušan da se obriše sav moj trud, rad, zalaganje, pa i hapšenja, suđenja i presude od strane režima koji su prožimali našu borbu za slobodnu Crnu Goru, iz pijeteta prema svemu što sam proživio sa svojim saborcima nekoliko prethodnih godina, a pogotovo iz poštovanja prema svetinji kakva je kumstvo, suzdržaću se bilo kakvih ostrašćenih komentara – pogotovo iznošenja pravog razloga moje smjene – jer to ne bi priličilo mom vaspitanju i dostojanstvu, uz čvrsto vjerovanje da će svako na kraju požnjeti ono što je posijao”, kazao je Dajković.

Sa druge strane, navodni razlozi za njegovu smjenu navedeni u kontradiktornom saopštenju – u kom se poziva na opoziciono jedinstvo u trenutku dok se smjenjuje prvi saradnik u stranci – su logički i suštinski neutemeljeni, a i nadasve – neistiniti.

“Naime, saopštiti da sam ja smijenjen zbog “nepremostivog gubitka ličnog i profesionalnog povjerenja” bi imalo smisla da smo ja i onaj koji me smjenjuje bili u ljubavnoj vezi u nekom lošem holivudskom filmu, pa se rastajemo zbog presahle ljubavi.

S’ obzirom da ovdje nije riječ o holivudskom filmu, a pogotovo ne o vezi, već o radu u političkoj partiji u kojoj se mjere rezultati i doprinosi, a ne emocije, lako je zaključiti da se radi o isključivo ličnim, a ne partijskim ili političkim razlozima, poput kršenja statuta, kršenja programskih načela, izdaje ideje, saradnje sa vladajućom partijom, nerada, ili bilo kog drugog smislenog razloga. Kako ja to nisam uradio, jasno je da je taj svojevrsni dekret vođen geslom – “Partija – to sam ja”.

Takvom samovoljnom i duboko nepravednom odlukom su, osim izazvane konfuzije i udara na jedinstvo partije, apriorno obesmišljeni svi partijski organi, uključujući i Predsjedništvo i Glavni odbor za koje se ispostavlja da nemaju apsolutno nikakve nadležnosti, osim gledalačke, slušalačke i u rijetkim situacijama savjetodavne.

Dužan sam saopštiti i da u punom kapacitetu ostajem na putu beskompromisne borbe za neophodne političke promjene u Crnoj Gori, koje će donijeti napredak za sve građane, znajući da na tom putu imam mnogo saboraca sa kojim dijelim iste političke i ideološke vrijednosti.

Najzad, polazeći od toga da sam sa apsolutno svakim članom i simpatizerom imao više nego korektnu, a u pojedinim slučajevima i bratsku saradnju uz iskrene i časne namjere, zahvaljujem se svim prijateljima Prave Crne Gore sa kojima sam imao čast i zadovoljstvo da sa pozicije Generalnog sekretara sarađujem u cilju utemeljivanja partije na političkoj mapi Crne Gore i njenog jačanja, na šta sam veoma ponosan. Vidimo se na istoj strani ulice”, poručio je Dajković.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com