Italijanima, osumnjičenim da su oštetili EPCG neće se suditi u domovini - Volim Podgoricu

Italijanima, osumnjičenim da su oštetili EPCG neće se suditi u domovini

Bivšem rukovodstvu Elektroprivrede, italijanskim državljanima koji se optužnicom Specijalnog tužilaštva terete da su prilikom potpisivanja ugovora o konsultantskim uslugama oštetili crnogorsku energetsku kompaniju za nešto više od 760.000 eura u korist italijanskih kompanija, neće biti suđeno pred tamnošnjim pravosudnim organima. Tako je,  odlučilo vijeće podgoričkog Višeg suda nakon što je razmotrilo zahtjev koji su, preko svojih advokata, početkom septembra uputili optuženi Italijani.  Na spisku optuženih su, bivši izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Enriko Malerba, bivši finansijski direktori Flavio Bjanko i Masimo Sala te nekadašnji generalni direktor A2A i pregovarač za Crnu Goru Renato Ravaneli.

“U vezi Vaših pitanja obavještavamo vas da je rješenjem vanraspravnog krivičnog vijeća ovog suda odbijen kao neosnovan predlog branilaca optuženih za ustupanje krivičnog gonjenja nadležnim organima Republike Italije, radi krivičnog gonjenja i suđenja protiv okrivljenih po optužnici Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore”, piše u odgovoru Višeg suda.

Razlog odbijanja nije saopšten. TV Vijesti nezvanično saznaje da zahtjev Italijana nije prihvaćen, jer se Elektroprivreda, koja je oštećena strana protivila tome da se sudski postupak vodi u Italiji . Ovo ipak ne znači da predmet na kraju možda neće biti proslijeđen italijanskom pravosuđu. Na odluku Višeg suda optuženi se u roku od tri dana od dana prijema rješenja, mogu žaliti Aplacionom sudu koji će donijeti konačnu odluku o tome gdje će Italijanima, bivšim menadžerima EP biti suđeno.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com