Home / NOVOSTI / Ekonomija / MILIONSKA PRONEVJERA U VLADI:  Marković da smijeni Nurkovića i Aleksić!

MILIONSKA PRONEVJERA U VLADI:  Marković da smijeni Nurkovića i Aleksić!

Pošto je Državna revizorska institucija zvanično utvrdila nazakonito trošenje budžetskih sredstava kada je u pitanju prebacivanje novca Montenegro Airlines-u od strane Vlade Crne Gore, pitamo se da li će Duško Marković smijeniti ministra saobraćaja Osmana Nurkovića i direktoricu Agencije za zaštitu konkurentnosti Lepu Aleksić, jer je prije nekoliko dana kazao da on odgovara za kadrove koje postavlja u ime Vlade Crne Gore, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Oni kažu da je Državna revizorska institucija (DRI) uvidom u finansijska dokumenta utvrdila da je Ministarstvo saobraćaja dodijelilo prostim dopisom 7. 266. 658, 70 miliona eura Montenegro Airlines-u bez saglasnosti Agencije za zaštitu konkurentnosti.

“Imamo situaciju da je jedna državna agencija, u ovom slučaju Agencija za zaštitu konkurentnosti sve prećutala. Ima li Duško Marković snage da sada smijeni ministra Osmana Nurkovića i direktorku Agencije za zaštitu konkurentnosti Lepu Aleksić, kad već ne može Slavoljuba Stijepovića, za kojeg prije neki dan reče u odgovoru na novinarska pitanja da ga on nije postavljao i da odgovara samo za svoje kadrove. Sad ima dokazano kršenje Zakona od strane njegovih najbližih saradnika i kadrova u Vladi pa da vidimo jačinu njegove date riječi. Takođe biće zanimljivo da li će tužilaštvo pokrenuti istragu ili će kao u slučaju Đukanovića i njegove pronevjere koja se mjeri 100 miliona eura izdate državne pomoći staviti u fioku”, poručuju iz URE.

Tvrde da je izvještajem DRI utvrdila da Vlada protivzakonito upravlja budžetom i novcem građana Crne Gore i da to zaslužuje odgovornost i sankciju nadležnih.

“Neko normalno tužilaštvo u nekoj normalnoj zemlji moralo bi ispitati i Nacionalnu turističku organizaciju (NTO) koja je takođe vršila avansna plaćanja nacionalnom avio prevozniku i to mimo zakona Crne Gore”, zaključuju iz ove stranke.

Vijesti

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com