PODGORICA: Doktorka Hajdarpašić Drešević spasila život djetetu na Starom aerodromu - Volim Podgoricu

PODGORICA: Doktorka Hajdarpašić Drešević spasila život djetetu na Starom aerodromu

Kako svakodnevno čitamo kritike o našim doktorima, moram sa vama da podijelim jednu pozitivnu vijest – podvig našeg izabranog pedijatra, dokrtorke Alme Hajdarpašić Drešević, navela je majka pacijentkinje na Fejsbuk stranici Podgorički vremeplov.

“U četvrtak veče, kontrolni pregled moje ćerke u domu zdravlja na Starom aerodromu je prekinula uplakana majka držeći u naručju svoje jednogodišnje dijete koje nije davalo znakove života. Dijete se ugušilo pionom društvene igre i bilo je klinički mrtvo – nije disalo niti je bilo otkucaja srca. Naša doktorica je očajnički pokušavala da izvadi strano tijelo iz grla djeteta i u tome je uspjela. Sama pristupa reanimaciji, tj masaži srca i veštačkom disanju metodom usta na usta djetetu kojem su usta krvava – jer dom zdravlja nema potrebne instrumente da to uradi na drugi način”, napisala je majka koja je bila svjedok ovog događaja.

Kako je istakla samo zahvaljujući prisebnosti doktorke, dijete je vraćeno u život.

“Hitna pomoć koja je stigla par minuta poslije toga je odvela dijete na intezivnu i danas saznajem da je stabilno i nije životno ugroženo. Ne znam da li će imati manje ili veće posledice zbog vremena provedenog bez vazduha, ali je dijete živo. Sve pohvale za našeg savršenog pedijatra. O ovome ne pišu ni roditelji djeteta, niti portali i osjećala sam potrebu da sa drugima podijelim njen nadjljudski podvig”, naglasila je ona.

Podvig doktorke naišao je na oduševljenje mnogih, pa su se na FB stranici nizali pozitivni komentari.

“Sve pohvale za divnu osobu i stručnu doktoricu. Svaka čast Alma”, “Svaka čast doktorici, oduševila me. Ne može to svako, svako joj dobro želim”, “Uvijek nasmijana, prijatna i najbolja naša draga doktorica Alma”, samo su neki od komentara.

Izvor:  / 

2 komentara

  1. How is it that just anybody can publish a blog and get as popular as this? Its not like youve said something extremely impressive more like youve painted a fairly picture above an issue that you know nothing about! I dont want to sound mean, right here. But do you really think that you can get away with adding some quite pictures and not actually say anything?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com