MALOLJETNI UBICA DETALJNO ISPLANIRAO ZLOČIN Porukama namamio Kristinu na sastanak, izbo je, pa je teško povrijeđenu vukao i BACIO U JARAK - Volim Podgoricu

MALOLJETNI UBICA DETALJNO ISPLANIRAO ZLOČIN Porukama namamio Kristinu na sastanak, izbo je, pa je teško povrijeđenu vukao i BACIO U JARAK

Maloljetnik osumnjičen za ubistvo Kristine Raičević (18) iz Nikšića namamio je djevojčicu na mjesto ubistva putem Vajbera, a zatim je taksijem odvezao do jezera gdje ju je, kako se sumnja, krvnički izbo. Dok je ona trpjela jake bolove i krvarila, tijelo je odvukao do obližnjeg jarka, bacio i pobjegao.

Ovo je navedeno je u obrazloženju odluke kojom se odbija žalba advokata maloljetnog B. N, osumnjičenog da je ubio Nikšićanku Kristinu Raičević, o ukidanju pritvora.

Ubistvo je šokiralo region, a tijelo Kristine Raičević pronašao je jedan mještanin u blizini jezera Krupac dok je čuvao stoku. Već nakon nekoliko sati istrage, uz pomoć jednog Kristininog rođaka, otkriveno je da se djevojčica prethodno dopisivala sa maloljetnim B. N, a on je na osnovu sadžaja te prepiske, ubrzo i pritvoren.

Javnost je posebno šokiralo to što osumnjičeni ubica ima tek 16 godina.

Utvrđeno je i šta je prethodilo ubistvu. Kristina je, prema svjedočenju njenih tetke i teče, kobnog dana bila u selu kod R. R, a zatim je krenula ka gradu gdje je, ispostaviće se kasnije, trebalo da se sastane sa maloljetnikom. Sat vremena nakon što je napustila selo, njen telefon je bio nedostupan.

Kristina Raičević
FOTO: FACEBOOK Kristina Raičević

Dosadašnji tragovi ukazuju na to da se Kristina sastala sa B. N. Zajedno su sjeli u taksi i on ju je odveo kod jezera Krupac. Sve vrijeme je kod sebe imao spreman nož.

Krvavi tragovi pronađeni na njegovim patikama podudaraju se sa Kristininim DNK, zbog čega se pretpostavlja da ju je upravo on, tu pokraj jezera, brutalno izbo po grudima i glavi.

Dok je nesrećna djevojka, kako je ukazao veštak, krvarila u velikim bolovima, maloljetnik je njeno tijelo odvukao do obližnjeg jarka i bacio.

– Od ubodnih rana djevojka je trpela fizičke bolove jakog intenziteta dužeg trajanja, kao i duševne bolove jakog intenziteta, a nakon toga B. N. odvukao i njeno tijelo bacio u jarak, napuštajući lice mjesta – navedeno je u Odluci.

Mlađem maloljetniku se, prema crnogorskim zakonima, za krivično djelo za koje je kazna zaprijećena duža od pet i deset godina može izreći institucionalna mjera u trajanju od šest mjeseci maksimalno tri godine u Centru “Ljubović” ili zatvoru za maloljetnike.

Pravni stručnjaci navode da crnogorski zakon ne predviđa kaznu zatvora za mlađe maloljetnike čak ni kada su ovakvi zločini u pitanju.

Maloljetnik je nesrećnu djevojku, kako se sumnja, izbo 200 metara od jarka u koji je potom bacio.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com