Home / NOVOSTI / Društvo / NA OVOJ DIVOTI HOĆE MINI ELEKTRANU! “Poništite odluku i povucite ugovor sa graditeljima!”
Rijeka Lještanica Foto Euromost

NA OVOJ DIVOTI HOĆE MINI ELEKTRANU! “Poništite odluku i povucite ugovor sa graditeljima!”

Nevladina organizacija Euromost pozvala je opštinu Bijelo Polje i lokalni parlament, da ponište odluku o donošenju lokalne studije lokacije mini hidroelektrane Lještanica i time prate primjer Vlade koja će raskinuti ugovor o gradnji male hidroelektrane na Bistrici.

Pozvaju predsjednika Opštine Petra Smolovića da, na sjutrašnjem skupu u podne ispred Opštine najavi poništavanje odluke, povuče sve ugovore sa investitorom i Lještanicu uvrsti u strategiju razvoja opštine kao turistički potencijal.

-Pozivamo i sve političke partije u Bijelom Polju, koje se zastupljene u lokalnom parlamentu, da svi zajedno jednoglasno ponište Odluku o donošenju lokalne studije lokacije mini hidroelektrane Lještanica, jer ako to ne urade, onda ćemo smatrati, da im je privatni interes jedne privatne kompanije, ispred interesa i grada i građana”, aaopšteno je. Naravno, želimo pohvaliti jučerašnje odluke Vlade Crne Gore, koja je prepoznala borbu građana, koji žele da na sjeveru Crne Gore sačuvaju svoja prirodna bogatstva, saopšteno je iz Euromosta.

 

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com