Nakon pritiska javnosti, VOLI odustao: Neće raditi do PONOĆI subotom! - Volim Podgoricu

Nakon pritiska javnosti, VOLI odustao: Neće raditi do PONOĆI subotom!

Kompanija VOLI odustala je od produžetka radnog vremena subotom do 24h u svoja dva najveća diskonta u Podgorici, nakon velikog pritiska javnosti posljednja dva dana.

Kompanija je promijenila objavu na Facebooku u srijedu, kada su objavili da subotom produžavaju radno vrijeme i uvode dodatne popuste. Nekoliko sati nakon su precizirali da produžena radna subota važi za samo dva velika diskonta u Podgorici.

VOLI O RADU DO 24h SUBOTOM: Zlonamjerni kritikuju, a mi radnike NAJBOLJE PLAĆAMO

“Kompanija VOLI donijela je odluku da objekti neće raditi produženo, kao i uvijek ostajemo posvećeni svojim radnicima i svojim potrošačima, te ćemo nastaviti kao i do sada da igramo tržišnu utakmicu na fer osnovama u okvirima Zakona, ne ulazeći u dalje javne rasprave”, navodi se u današnjem saopštenju.

“Kao najuspješnija crnogorska kompanija i najveći poslodavac u Crnoj Gori uvijek smo u fokusu javnosti i naši se poslovni potezi analiziraju sa mnogo više kritičkih i često apriori negativnih stavova. Svjesni smo da je to cijena uspjeha i da je naša odgovornost uvijek veća”, ocjenjuje se u saopštenju.

Ističu da su dokazali svoju kooperativnost time što su bili jedan od inicijatora neradne nedjelje.

“Smatramo da imamo pravo na produženo radno vrijeme, te nam nije jasno zašto nam se isto diskriminatorski osporava. Zakon dozvoljava svim privrednim subjektima u trgovini da rade produženo, zaposlenima da dodatno zarade, dok je meta osude ozbiljnih razmjera upravo Voli, a ni jednog momenta ne dotičući se rada trgovina koje rade non stop, pa je jasno da produženo vrijeme od dva sata ovdje i nije glavni motiv”, navodi se u saopštenju ove kompanije.

3 komentara

  1. Ne ukljucivati se u dalju javnu raspravu-postujem,ali i ako treba nesto napisati,neka to bude istina,a ne tvrdnja da se radnicima placaju prekovremeni,pritom ta tvrdnja nije tacna,ali zivimo u vrijeme lazi,i laz definitivno bolje i lakse pliva od istine,pa ‘ajde da se lazemo…

  2. Can I simply say that of a relief to seek out somebody who truly knows what theyre speaking about over the internet. You actually know how to bring a concern to light and earn it important. The diet ought to ought to see this and fully grasp this side in the story. I cant think youre less popular because you undoubtedly possess the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com