“Premijer Marković neka kaže hoće li se investitorima PLAĆATI da rijeke OSTAVE NA MIRU” - Volim Podgoricu

“Premijer Marković neka kaže hoće li se investitorima PLAĆATI da rijeke OSTAVE NA MIRU”

Premijer Duško Marković duguje odgovore na pitanja da li će biti raskinuti svi ugovori i zaustavljeni svi devastatorski projekti u opštinama i lokalitetima i da li ćemo plaćati investitorima da ostave naše rijeke da netaknuto teku, poručio je potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović.

-Premijer Marković je rekao da je ovaj razvojni zamah imao propusta koji bi nanijeli štetu prirodi, te da bi taj konflikt razvoja u pojedinim slučajevima promašio svoj cilj, unapjeđenje kvaliteta života u tim opštinama koji se ne može odvojiti od očuvanja jedinstvene i zdrave životne sredine na tim lokalitetima. Nakon objave ove vijesti u medijima, siguran sam da je veliki broj građana pozdravio takav stav, međutim da li je zaista tako kako je premijer Marković rekao i da li ima mjesta slavlju i pohvalama?, navodi Krapović.

Krapovic

Marković – kako dodaje – nije rekao da su na medijski najviše eksponiranoj Bukovici planirane dvije male hidroelektrane, a na Bistrici takođe.

-Premijer bi trebalo da javno odgovori na pitanje da li će biti raskinuti ugovori i za Bukovicu 1 i za Bukovicu 2, ili jedna ostaje i biće izgrađena dok se ugovor raskida samo za Bukovicu 2? Da li je u tom slučaju zaista sačuvana životna sredina i Bukovica u cijelosti ili samo napola?, dodaje Krapović.

On poručuje da je Marković rekao da je Vlada naložila Ministarstvu ekonomije da počne pregovore o sporazumnom raskidu ugovora o gradnji male hidroelektrane na Bistrici, i dodaje da premijer govori u jednini “a elektrana je više”.

-Sporazumni raskid ugovora predviđa da se Vlada i investitori sporazumiju, tj. da investitori odustanu od gradnje, a da ih, naravno, Vlada obešteti, u nekom iznosu. Tako možemo doći u situaciju da na Bukovici ipak nikne jedna mala hidroelektrana, a da za drugu investitor dobije obeštećenje, i to ono što je stvarno genijalno od Vlade i premijera Markovića, prvo – životna sredina i rijeka neće biti zaštićena, i plus će građani investitoru platit zato što malo manje uništava životnu sredinu i rijeku koja svakako pripada građanima. Još kad na sve to dodamo činjenicu da su investitori ljudi bliski vrhu DPS-a, te da su im sve to omogućile vlade DPS-a, uključujući i ovu koja ih isplaćuje, to je onda stvarno vrhunski uspjeh Vlade Crne Gore,  saopštio je Krapović.

-Gospodine Markoviću, da li će biti raskinuti svi ugovori i zaustavljeni svi devastatorski projekti u pomenutim opštinama i lokalitetima u Vašem jučerašnjem obraćanju i da li ćemo plaćati investitorima da ostave naše rijeke da netaknuto teku? To su pitanja na koja dugujete odgovore, zaključuje se u saopštenju Krapovića.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com