Home / NOVOSTI / Društvo / Produžen rok za upis na specijalističke studije za dvije godine

Produžen rok za upis na specijalističke studije za dvije godine

U skladu sa zahtjevom studenata, Ministarstvo prosvjete već je krenulo u izmjene Zakona o visokom obrazovanju, kako bi se produžio rok za upis na specijalističke studije i to za dvije godine, saopštila je danas direktorica Direktorata za visoko obrazovanje Mubera Kurpejović.

U prethodnom periodu studenti su zatražili produženje roka, čime bi se studentima koji su počeli studije po starom, 3+1 sistemu, omogućilo da iste i završe po tom sistemu. Peticiju ovim povodom je potpisalo oko 1.400 studenata, nakon čega je ona upućena na relevantne adrese, uključujući Ministarstvo prosvjete.

“Kako je Ministarstvo prosvjete otvoreno za racionalne zahtjeve studenata i trudimo se da zaista imamo sluha za sve njihove realne potrebe, tako smo i ovom pitanju pristupili sa željom da budemo konstruktivni, uvažimo svaki argument i djelamo u skladu sa time. Zahtjev je opravdan, pa će odluka Ministarstva da se počne sa izmjenama Zakona o visokom obrazovanju, u koje smo već ušli, i koji će se već sljedeće nedjelje naći u Vladinoj proceduri, produži rok za upis na specijalističke studije za dvije godine”, rekla je Kurpejović.

Kako je naglasila, ne samo studenti, već i svi drugi predstavnici obrazovnog sistema će u Ministarstvu prosvjete imati sagovornika za bilo koji dijalog koji je otvoren i zasnovan na realnim zahtjevima u korist obrazovnog sistema.

“Cijenimo da je zahtjev da studenti završe studije po modelu po kome su ih počeli upravo takav, zbog čega smo se i odlučili da ga prihvatimo”, zaključila je ona.

(Rtcg)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com