Home / NOVOSTI / Hronika / SRPSKA PJEVAČICA KRILA BRDO ORUŽJA ZA CRNOGORSKI KLAN!? Hapšenjem spriječeno novo KRVOPROLIĆE

SRPSKA PJEVAČICA KRILA BRDO ORUŽJA ZA CRNOGORSKI KLAN!? Hapšenjem spriječeno novo KRVOPROLIĆE

Posle hapšenja pjevačice Radojke Kecman (25) iz Novog Sada, kod koje su pronađene automatske puške spremne za likvidaciju, istražitelji provjeravaju da li je zaplijenjeno oružje bilo namijenjeno jednom crnogorskom klanu.

Kako saznajemo, pjevačica je prekjuče uhapšena u Novom Sadu, dok je istovremeno u Subotici uhapšen Svetozar Ž. (59), državljanin Švedske.

Prepravljani pištolji

– Kod Radojke u stanu bile su dvije automatske puške, dok je od Svetozara Ž. oduzeto 11 gasnih pištolja prepravljenih u vatreno oružje, 10 prigušivača i veća količina municije. Sumnja se da su njih dvoje samo jedna karika u lancu organizovanog kriminala i da je trebalo da to oružje predaju nekom – kaže izvor i dodaje da je policija hapšenjem pjevačice i državljanina Švedske spriječila novo krvoproliće.

FOTO: MUP SRBIJE
– Provjerava se da li je oružje trebalo da bude prosleđeno jednom od dva zaraćena klana iz Crne Gore. Iako su se klanovi u poslednje vrijeme primirili, nije isključeno da su pripremali novi obračun. Tome u prilog govori činjenica da je jedna zaplijenjena puška bila premazana bijelim lakom, kojim kriminalci obično lakiraju oružje da bi ga poslije likvidacije lakše spalili i tako uništili sve tragove. Takođe, gasni pištolji su vrlo profesionalno prepravljeni u pištolje za ubijanje – objašnjava sagovornik Kurira i podsjeća da su tokom ove godine u Novom Sadu uhapšeni kriminalci za koje se sumnja da su sarađivali s klanovima iz Crne Gore.

Kako kaže, istragom će biti utvrđeno da li je Radojka ovo oružje čuvala za nekoga ili je i sama bila dio kriminalne grupe.

– S obzirom na to da pjeva u raznim kafanama i klubovima, gdje sreće ljude iz kriminalnog miljea, sumnja se da je tako upoznala opasnog kriminalca. Ipak, istraga je u toku, tako da je rano govoriti koja je tačno bila njena uloga – kaže sagovornik i dodaje da je predmet preuzelo Više javno tužilaštvo u Subotici, u kojem će pjevačica i uhapšeni muškarac biti saslušani.

Istrebljenje

Kriminolog Zlatko Nikolić objašnjava za Kurir da je količina oružja koje je pronađeno vjerovatno namijenjena mafijaškim obračunima, a ne pojedinačnim ubistvima.

– Ta količina oružja je više za mafijaške obračune, za istrebljenje klanova, a ne za jednu likvidaciju. Moguće je i da je oružje pripremljeno za trgovinu – naglašava Nikolić.

Prema njegovim riječima, puške nisu slučajno bile kod pjevačice Radojke Kecman.

– Vjerovatno nisu podmetnute, već ih je zbog nekoga ili nečega držala u stanu. Naravno, uz obećanu nadoknadu – kaže kriminolog za Kurir.

Radojka Kecman, koja nastupa po klubovima i kafanama, često je u društvu poznatih ličnosti – pjevača, estradnih zvijezda i starleta.

– Pored toga što se druži s kolegama sa estrade, s kojima ponekad i nastupa, nije joj strano ni druženje s ljudima iz kriminalnog miljea – kaže sagovornik Kurira. Sudeći po njenim fotografijama, izuzetno je bliska sa starletom i učesnicom rijalitija Natašom Šavijom, a nedavno je uživala u društvu starlete Tamare Đurić i pjevača Ace Lukasa.

– Jednom sam je vidjela i sjedjela u njenom društvu sasvim slučajno. Djelovala mi je kao pristojna djevojka – rekla je juče Tamara Đurić, dok se Aca Lukas i Nataša Šavija nisu javljali na telefon.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

 

Kurir.rs / Dušan Stamenković

Foto: Privatna arhiva

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com