TRENER BUDUĆNOSTI NA TANKOM LEDU: Sudbina u klubu mu zavisi od meča sa Primorkom - Volim Podgoricu

TRENER BUDUĆNOSTI NA TANKOM LEDU: Sudbina u klubu mu zavisi od meča sa Primorkom

Sezona je tek počela, u redovima Budućnost Volija se već sprema bura – kako „Vijesti” nezvanično saznaju, već se razmišlja o rastanku sa šefom stručnog štaba Slobodanom-Piksijem Subotićem.

Podgoričani su već nakon tri kola u Evrokupu u veoma teškoj, gotovo bezizlaznoj situaciji, jer su u „Morači” izgubili od ekipa koje su morali da pobijede – Trenta i Arke iz Gdinje. Zbog toga je prolaz u Top 16 fazu, koji je prije početka sezone postavljen kao obavezan cilj, sada pod velikim znakom pitanja, jer „plave” tek čekaju dvomeči sa Galatasarajem i Oldenburgom, gostovanja u Poljskoj i Italiji, kao i duel sa Unikahom u glavnom gradu Crne Gore.

Pobjeda nad Crvenom zvezdom u Beogradu je samo nakratko ugasila požar koji je već počeo da tinja, ali se opet upalio alarm nakon poraza u srijedu veče. Subotiću se, osim loših rezultata u Evrokupu i debakla u polufinalu ABA Superkupa od Cedevita Olimpije (103:78), zamjera i na vođenju ekipe.

Iskusni trener koristi svega sedam igrača i trojicu kao potpune epizodiste, a na posljednjih nekoliko mečeva previše je opteretio Džastina Kobsa, Danila Nikolića i Skota Bamforta, koji imaju ogromnu minutažu. U ovakvom ritmu utakmica i putovanja, to je nemoguće izdržati, što se najbolje vidjelo protiv Arke, kada nosioci igre nisu imali svježine.

Takođe, čini se da kod Podgoričana nema plana B – ako ih ne krene šut, rješenja nema ni na vidiku. Najbolje se to vidjelo protiv poljskog tima, kada je Budućnost šutirala trojke 28-6, mnogo slabije nego u Beogradu (21-12).

Subotić i luta sa igračima. Zoran Nikolić je igrao sjajno tokom priprema, bio prvi izbor na poziciji centra, ali je poslije svega nekoliko utakmica dočekao da bude tek treća „petica”, iza Hasana Martina (29 minuta protiv Arke) i Martinša Mejersa, koji je u jednom trenutku djelovao precrtano.

Uzgred, na Skota Vuda, kojeg je 63-godišnji Novljanin i doveo, odavno se ne računa, a kao njegova zamjena je doveden Luka Božić. Ni on, međutim, nema nikakvu ulogu – protiv Arke je odigrao pet minuta i bio bez učinka. Iako je 23-godišnji Hrvat stigao da pomogne na pozicijama tri i četiri, krilni centar Danilo Nikolić ima veću minutažu nego ikada – od posljednjih 140 minuta, na parketu je proveo čak 124.

Uzgred, Petra Popovića praktično nema nigdje, uz opravdanje da se istrošio na Mundobasketu, što je teško prihvatiti, jer su u Realu čak petorica košarkaša koja su igrala finale u Pekingu i svi imaju značajnu ulogu.

Zbog svega toga je Subotić na „tankom ledu”, samo je pitanje ko bi mogao da ga naslijedi ako Dragan Bokan i njegovi saradnici odluče da se rastanu sa njim, što bi se definitivno dogodilo ako bi Primorska u nedjelju slavila u „Morači”. U košarkaškim kuloarima se priča da bi Petar Mijović mogao da bude privremeno rješenje, baš kao i Nenad Trajković, koji je nedavno preuzeo filijalu kluba iz Njegoševog parka, Studentski centar. Činjenica je, ipak, i da je teško naći kvalitetnog i slobodnog trenera, a pitanje je i ko bi došao u klub koji nije baš poznat po strpljenju za šefove stručnog štaba…
Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com