Vrhovni državni tužilac traži UKIDANJE IMUNITETA Medojeviću - Volim Podgoricu

Vrhovni državni tužilac traži UKIDANJE IMUNITETA Medojeviću

Vrhovno državno tužIlaštvo zatražilo je od skupštinskog Administratvnog odbora da poslaniku Demokratskog fronta i predsjedniku Pokreta za promjene Nebojši Medojeviću skine imunitet zbog istrage navodno o mogućem pranju novca.

Navodno, VDT je ovaj zahtjev uputilo pošto je Medojevićevo ime zabilježeno u svesci-notesu koji je pronađen u sefu vlasnika Atlas grupe odbjeglog biznismena Duška Kneževića, navpodi CdM.

Knežević je demantovao tvrdnje da postoji bilo kakav notes u kojem je on vodio bilješke. On tvrdi i da nikada nije davao novac Medojeviću, već funkcionerima DPS-a.

Protiv Medojevića se vodi postupak zbog, navodnog pranja novca. Pored Medojevića optužnicom SDT-a obuhvaćen je biznismen iz Bosne i Hercegovine Momir Nikolić i još deset osoba, a svima se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije sa ciljem pranja novca. Nikoliću se sudi i za utaju poreza.

Iz VDT-a i Specijlanog tužilaštva ovim povodom nisu se zvanično oglašavali. Ni Medojević nije želio da komentariše novonastalu situaciju.

Podsjećamo, sa 42 glasa “za” poslanici Skupštine ukinuli su 2017. godine poslanički imunitet Nebojši Medojeviću, čime su na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva, odobrili pokretanje krivičnog postupka i određivanje pritvora za poslanika Demokratskog fronta zbog sumnje da je prao novac.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com