NOVI PROJEKTI NA SJEVERU: Vlada ulaže 910.000 eura - Volim Podgoricu

NOVI PROJEKTI NA SJEVERU: Vlada ulaže 910.000 eura

 

Vlada Crne Gore izdvojiće oko 910 hiljada eura za realizaciju četiri nova projekta u Bijelom Polju, Pljevljima i Mojkovcu, na osnovu ugovora koje je Uprava javnih radova potpisala juče sa najpovoljnijim ponuđačima.

Kako je saopšteno iz Vlade, u okviru nastavka realizacije projekta valorizacije Đalovića pećine, ugovoreni su dodatni radovi na putu Bistrica – manastir Podvrh, vrijedni oko 380.000 eura. Podgoričko preduzeće Crnagoraput obavezalo se da radove završi u roku od 45 dana od uvođenja u posao.

“U izgradnju oko 5,2 kilometra pristupnog puta prema lokaciji na kojoj će biti početna stanica žičare za Đalovića pećinu do sada je uloženo oko 4,2 miliona eura. Gradilište je nedavno posjetio i predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, koji je tom prilikom izjavio da je veoma zamdovoljan, kako dinamikom, tako i kvalitetom radova, i da očekuje da ova saobraćajnica bude jedna od modernijih u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Nikšićko preduzeće Ening izabrano je za rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje pitke vode Pliješ u Pljevljima, za šta će iz kapitalnog budžeta biti investirano blizu 280.000 eura. Rok za izvođenje radova je tri mjeseca od uvođenja Eninga u posao.

Najpovoljniji ponuđač za izgradnju nedostajuće fekalne kanalizacije u Mojkovcu i adaptaciju objekta za potrebe Skijališta Crne Gore bio je bjelopoljsko konzorcijum Konstruktor grupa.

“Ugovorom sa Upravom javnih radova predviđena je izgradnja kanalizacije u vrijednosti od 118.000 eura u roku od 75 dana od uvođenja u posao. Objekat za potrebe Skijališta Crne Gore biće adaptiran u roku od tri mjeseca od uvođenja u posao, a ugovorena vrijednost radova je 135.000 eura”, dodaju u Vladi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com