Odluka DPS-a o tehničkoj vladi do 22. oktobra - Volim Podgoricu

Odluka DPS-a o tehničkoj vladi do 22. oktobra

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović (DPS) kazao je da će Demokratska partija socijalista (DPS) do 22. oktobra saopštiti da li želi da prihvati pokretanje dijaloga o tehničkoj Vladi. Prema saznanjima „Vijesti“, Gvozdenović je to izjavio na sjednici radnog odbora koji je zadužen za definisanje modela eventualne implementacije izbornih reformi.

Gvozdenović je predsjednik tog radnog odbora kao i Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Gvozdenović je za 22. oktobar zakazao sjednicu Odbora na kojoj će se razgovarati o izvještaju radnih odbora.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti”, predstavnik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević u radnom odboru poručio je da je otvaranje dijaloga o tehničkoj vladi uslov daljeg nastavka rada Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

„Konjević je, u ime opozicije koja učestvuje u radu odbora, saopštio stav koji je dogovoren na zajedničkom sastanku predstavnika opozicije osim Demokratskog fronta (DF) i posebnog kluba. Njihov zahtjev je da od 22. oktobra otpočne dijalog o tehničkoj vladi kao ravnopravnom modelu koji bi trebalo da garantuje dosljednu promjenu usvojene legislative“, kazao je sagovornik “Vijesti”.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com