Katnić nije blokirao jedino Kneževićev dio Kamenova - Volim Podgoricu

Katnić nije blokirao jedino Kneževićev dio Kamenova

Astraktivni zemljišni kompleks od 33 hiljade kvadrata u zaleđu plaže Kamenovo, u vlasništvu budvanske kompanije „Rekreaturs“, jedina je imovina odbjeglog biznismena Duška Kneževića, koja je ostala izuzeta od blokade Specijalnog tužilaštva.

Za imovinu svih firmi, čiji je Knežević stvarni ili “skriveni” vlasnik, Viši sud u Podgorici je na zahtjev istražitelja kojim rukovodi Milivoje Katnić donio privremenu mjeru zabrane korišćenja i raspolaganja.

Osnivač budvanske kompanije koja gazduje komadom budvanske rivijere, kako piše u Centralnom registru privrednih subjekata je Atlas banka sa 99.7 odsto osnivačkog kapitala, dok 0.28 odsto osnivačkog kapitala ima barski HTP „Atlas hotelsgroup“.

Izvršni direktor firme je Vlatko Rašović, bivši vozač Duška Kneževića, koji se dogovorio sa Specijalnim tužilaštvom da bude svjedok saradnik u procesu protiv biznismena.

Na spisku kompanija za koje je Viši sud donio privremenu mjeru našle su se i Kneževićev “Jadranski sajam”, “Expo invest“ i “Expo Budva”, na koje je uknjižen veliki sajamski kompleks u Budvi.

Specijalno tužilaštvo otvorilo je više istraga, kao i podiglo optužnicu protiv Kneževića i njegovih najbližih saradnika. Biznismen za kojim je raspisana crvena Interpolova potjernica nalazi se mjesecima u Londonu, odakle optužuju aktuleni politički vrh Crne Gore na čelu sa Milom Đukanovićem da pokušavaju da mu otmu imovinu, posebno onu u Budvi.

Katnićev tim je Kneževića označio kao organizatora kriminalnih grupa, koje su nanijele višemilionsku štetu državnom budžetu.
Osim imovinom na Jadranskom sajmu, Kneževiću je zabranjeno upravljanje imanjima u Zeti (Mojanovići i Mahala), koja su upisana na njegovo ime, kao i stanovima na Svetom Stefanu i u Podgorici.

Zabrana je stavljena i na upravljanje imovinom “Atlas grupe” u Podgorici, gdje posjeduju jednu parcelu, privremeno su blokirane i nepokretnosti budvanske kompanije “Mogren Hill” – dvije zgrade u Budvi, kompanije “Atlas Hotels Group”, koja posjeduje hotel, parcele i poslovne prostore u Baru.

Takođe su blokirani hotel, restoran, zgrade i parcele te kompanije u Sutomoru. Barskoj kompaniji je zabranjeno i upravljanje sa dva poslovna prostora na Svetom Stefanu, parcelama i zgradama u Petrovcu i Golubovcima. Takođe je blokirana dio imovine barskog hotela “Princes”, čiji je vlasnik “Atlas Hotels Group”.

U Budvi su blokirane dvije parcele kompanije “Mogren Garden”. Sud je zabranio i upravljanje imovinom podgoričke kompanije “Montenegroberza”, koja posjeduje dva poslovna prostora u Podgorici, kao i upravljanje sa dva poslovna prostora kompanije “CG Broker – Diler”. Takođe je blokirano upravljanje poslovnim prostorom u Podgorici, koji je vlasništvo kompanije “Montenegro Holding Investment”.

Blokirana je i sva imovina kompanije “Atlas invest”, koja posjeduje brojne stanove, poslovne prostore, zgrade i parcele na Svetom Stefanu, u Budvi, Bečićima, Baru, Podgorici i Kolašinu.
I podgoričkoj kompaniji “Attika Land” privremeno je zabranjeno upravljanje zgradom i brojnim parcelama u Budvi.

99,7 odsto osnivačkog kapitala ima Atlas banka. Ona je osnivač budvanske kompanije koja gazduje komadom budvanske rivijere, dok 0.28 odsto osnivačkog kapitala ima barski HTP „Atlas hotelsgroup“. Izvršni direktor firme je Vlatko Rašović, bivši vozač Duška Kneževića, koji se dogovorio sa Specijalnim tužilaštvom da bude svjedok saradnik u procesu protiv biznismena

Iz SDT-a su tražili da se zabrani i upravljanje imovinom Opšte bolnice “Meljine” u Herceg Novom, ali i kompanije “Montenegro-Express Group” koja upravlja tom ustanovom. Ta kompanija ne može upravljati poslovnim prostorom u Podgorici, kao i stanovima, poslovnim prostorima, zgradama i parcelama u Budvi.

Privremeno je Kneževiću zabranjeno upravljanje akcijama ili udjelom (“otuđenje ili opterećenje”), koji su upisani na crnogorske i of šor kompanije, u kojima je stvarni ili skriveni vlasnik.

Kosovari tvrde da je Kamenovo njihovo

Kosovska Agencija za privatizaciju godinama unazad vodi sudsku borbu za povraćaj imovine na Kamenovu gdje se nekada nalazilo kosovsko odmaralište, optužujući da im je 33.000 kvadrata nakon ratnih dešavanja 1999, nezakonito oduzeto.

Tvrde da je „Rekreaturs“ nezakonito promijenila sjedište firme iz Prištine u Budvu, čime im je oteta vrijedna imovina. Rekreaturs je bivša sindikalna firma iz Prištine koja je imala odmaralište na Kamenovu i planirala gradnju sličnog u Ulcinju. Pod nerazjašnjenim okolnostima firma je u toku rata 1999. godine preseljena u Budvu, a Atlas grupa je za 60 hiljada eura kupuje 2002.

Odmaralište je odavno van funkcije, ostalo su samo oronule barake, koje su neupotrebljive, ali do danas u ovoj uvali nije započeta gradnja luksuznog turističkog naselja vriejdnog 90 miliona eura, kako je to najavljivala Kneževićeva kompanija planskim dokumentima.

Kamenovo potražuju i mještani, koji takođe tvrde da im je zemlja oteta, te traže povraćaj. Osnovni sud u Kotoru još prije 15 godina je donio privremenu mjeru.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com