“DRŽAVNI UDAR”: Sudija imao povjerenje u psihičkog bolesnika… (VIDEO) - Volim Podgoricu

“DRŽAVNI UDAR”: Sudija imao povjerenje u psihičkog bolesnika… (VIDEO)

Advokati Dušan Radosavljević i Miroje Jovanović, branioci optuženih u slučaju “državni udar”, predali su žalbe Apelacionom sudu gdje su tražili da se ukine prvostepena presuda Višeg suda u Podgorici i predmet vrati na ponovni postupak.

Radosavljević i Jovanović su u 10 časova ušli u zgradu Apelacionog suda gdje su u pisanoj formi na 300 i 380 strana predali žalbe, nakon čega su pojasnili da se žale na gotovo sve ključne dokaze u prvostepenoj usuđujućoj presudi.

“Vama je vjerovatno poznato da je dovoljna jedna bitna povreda krivičnog postupka da bi se presuda oborila. U ovoj žalbi postoji više od 20 bitnih povreda krivičnog postupka. Ako ima imalo zakona, ako se on bude primjenjivao u drugostepenoj odluci, ova presuda ne može da opstane”, kazao je Radosavljević.

? ? Конференција за медије адвоката лидера ДФ Мироја Јовановића и Душана Радосављевића испред Вишег суда

Gepostet von Demokratski front am Montag, 21. Oktober 2019

Advokat Jovanović kazao je da je  žalbu napisanu na 380 strana predao Apelacionom sudu, jer je prvostepeno vijeće “poklonilo vjeru psihičkom bolesniku svjedoku saradniku Sinđeliću, a nije poklonilo vjeru dokumentima Ruske Federacije i forenzičkim dokazima”.

“Pitanje je zašto je neko ko se zove sudija imao povjerenje u psihičkog bolesnika, a maliciozno tumačio zvanični dokument Ministarstva vanjskih poslova Rusije u kojem se navodi da Sinđelić iz tranzitne zone nije prelazio granicu Ruske Federacije do septembra 2016. godine. Ja sam u žalbi naveo taj dokument koji sam dobio od nadležnih organa Rusije”, rekao je Jovanović.

On je naveo da je ovo politički obračun sa neistomišljenicima.

“Ovu presudu je samo formalno donosio Viši sud, a već sam rekao ko ju je stvarno napisao. I drugostepenu presudu će pisati ista ruka. Bio bih iznenađen da ova žalba bude usvojena”, poručio je Jovanović.

Svi optuženi za pokušaj terorizma u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine – dvojica ruskih državljana, devet državljana Srbije i funkcioneri opozicionog Demokratskog fronta (DF)  Andrija Mandić i Milan Knežević proglašeni su krivim, presudom Višeg suda u Podgorici u maju ove godine.

Nakon što je saopštila da su svi optuženi za pokušaj terorizma i stvaranje kriminalne organizacije krivi za djela koja im se stavljaju na teret, predsjednica sudskog vijeća Višeg suda Suzana Mugoša saopštila je tokom izricanja presude da su svi okrivljeni imali zadatke “koji su trebalo da rezultiraju nasilnim rušenjem vlasti u Crnoj Gori, proglašenje pobjede Demokratskog fronta na izborima kako bi se spriječilo priključenje Crne Gore NATO alijansi”.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com